Saleziánky predstavujú svoju rehoľu v projekte Rehole na území našej arcidiecézy

Bratislavská arcidiecéza je iniciátorkou projektu Rehole na území našej arcidiecézy. V projekte predstavila aj saleziánky, ktoré pôsobia na jej území.

 

O krátkej histórií a svojom pôsobení v Bratislave porozprávali sestry Miroslava Tarajová a Mária Královičová. „Naše začiatky sú niekde v 19. storočí, kedy žil don Bosco a naša zakladateľka Mária Mazzarellová. Don Bosco chcel povzniesť deti a mladých, dať im vzdelanie a morálne ich povzbudiť. Založil pre nich školy, mládežnícke strediská- oratória. Toto isté robila aj naša zakladateľka Mária Mazzarellová,“ predstavuje saleziánsku rehoľu sestra Mirka.

 

Video z projektu sa natáčalo v Garzónke- priestoroch saleziánskeho mládežníckeho strediska na Mamateyovej ulici v Bratislave. Tu pôsobí v projekte orientačné dni sestra Mária, ktorá hovorí o činnosti svojej komunity: „Naša komunita sa skladá zo štyroch sestier, sme v civilných zamestnaniach. Sestry učia na školách matematiku a náboženstvo. Jedna sestra je zamestnaná v Konferencií vyšších rehoľných predstavených. Ja som zamestnaná v tomto stredisku, v projekte Orientačné dni. Je to taký preventívny zážitkový program, kde k nám prichádzajú triedne kolektívy.“

 

Krátke video o saleziánkach si môžete pozrieť na tomto odkaze. Projekt Rehole na území našej arcidiecézy môžete sledovať na facebookovej stránke Bratislavská arcidiecéza.