Tohtoročná Gps Má Prvé Povolanie!

Čítate správne, drahí čitatelia, kurz našich drahých sestier prináša prvé ovocie. Poďme však na to pekne poporiadku. Naskočili sme do áut a odviezli sme sa až rovno do Dolného Kubína, kde prebiehal náš 4. kurz. A ako ste mohli pochopiť už z vety predtým, nebol online. My – účastníčky, sme si túto skutočnosť vyprosili a láskyplné sestry nám vyhoveli.

 

Večer sme začali sv. omšou. Po nej nasledoval úvod k Lekciu Divina, ktoré viedla z Talianska sestra Monika Golianová FMA. Po prednáške sme však neskončili a pokračovali sme na hlbinu. Doslova. Za svetla sviečky sme sa pri hre (Hlbina) zdieľali s najrôznejšími zákutiami našich duší. Naše na mieste založené nové duo nám na dobrú noc zahralo zopár piesní, a so žalmom na perách sme mohli zaspať v pokoji.

 

Nie všetci tak ale hneď urobili, dve z nás totiž cítili volanie k vyššej karte, a tak namiesto spánku strávili pár hodín natáčaním reklamy na GPS. Možno raz táto reklama uzrie svetlo sveta, no zatiaľ platí pravidlo, že čo sa stane na GPS, zostane na GPS…

 

Nastal ráno deň druhý

Boh cez naše drahé sestry zavolal ďalšieho hosťa – pani Evku z Domu Milosrdenstva, aby nám porozprávala svoje svedectvo, alebo aj inak nazvané, jej hru s Bohom na „hádaj, na čo myslím”. Mnohé oči nezostali suché, no snáď všetky srdcia, boli po tomto stretnutí naplnené. Po tejto aktivite si na nás našili sestry inú zábavku. Postavili nás do kuchyne s krabicou náhodných ingrediencií a do hodiny od nás očakávali obed. Keď tak urobili, určite nečakali, že ich bude čakať niekoľko chodový obed aj so zákuskom podávaný šéfkuchárkami z vatikánskej reštaurácie U žabiaka.

 

Po tomto gastronomickom zážitku nás čakali krátke náhľady do niečoho, čo si každá z nás pripravila. Malo ísť o prezentovanie nášho hobby alebo obľúbeného filmu, knihy, a podobne.

 

Bol to naozaj čarovný čas

Po večeri už len pár odvážnych z nás zostalo pri stole na partičku ligretta. Ráno nás čakal posledný blok. Rozoberali sme, ako každý deň míňame svoj čas a prečo je dôležité si ho vedieť vymedziť na veci, ktoré máme radi a potrebujeme. Nadišiel obed. Nikto však nečakal, že ním budú zákusky. Áno, čítate správne, na GPSke sú na obed koláče. Už podľa mňa nie je dôvod zvažovať, či sa prihlásite na ďalší ročník.

 

Ale ak predsa stále váhate a máte strach, že ide o nábor do noviciátu, tak rada vaše pocity odstránim. Ako píše titulok, máme v našej skupinke už prvé povolanie. Účastníčka kurzu GPS je zasnúbená! A my sa s ňou z celého srdca tešíme a už si pripravujeme špekačky na svadbu!

 

Máme teda za sebou požehnaný čas strávený v našej malebnej ženskej skupinke a už sa nevieme dočkať ďalšieho stretnutia!

 

Gréta Galajda