Direktorské stretnutie saleziánok: Oslava novej provinciálky, ale aj vysoko nasadené pracovné tempo

Sestry direktorky sa opäť stretli cez víkend, tentokrát v provinciálnom dome v Bratislave na Kremnickej. Okrem zdieľania radosti zo správy o menovaní novej provinciálky sa stretnutie nieslo v pracovnom duchu.

 

Víkend 9.- 11. februára priniesol direktorkám bohatý program. Piatkový večer prežili v rodinnom duchu, zdieľaním zo života komunít a tiež oslavou budúcej provinciálky sr. Jany Kurkinovej. V sobotu sa však už naplno ponorili do pracovného tempa. Doobeda si sestra Eva Rušinová pripravila blok o sprevádzaní dievčat prichádzajúcich do Inštitútu. Poobede sa sestry zúčastnili na svätej omši vo Vajnoroch pri Titusovi Zemanovi, patrónovi duchovných povolaní. Sobotný formačný blok doplnila súčasná provinciálka Monika Skalová témou sprevádzania z pohľadu sprevádzajúceho. „Dobrý vodca musí prevziať zodpovednosť za to, čo sa deje v jeho vnútri, aby nespôsobil viac škody ako úžitku.“ Aj preto podčiarkla tri podstatné aspekty – duchovný, afektívny, psychosociálny, na ktoré je dobré pamätať pri službe sprevádzania.

 

Sestry sa venovali aj 100ročnici, o ktorej im prišla porozprávať sestra Mária Nagyová zapojená v prípravnom teame za FMA. Nechýbal ani vstup  zo života provincie, v ktorom provinciálka sr. Monika a radkyne poinformovali o aktualitách z jednotlivých oblastí. Sobotný večer sa niesol dozvukmi z osláv sviatku don Bosca. Sestry si zo záznamu pozreli oslavy v niektorých strediskách a tiež televíznu reláciu, v ktorej účinkovala aj sestra Lamiya Jalilová.

 

V nedeľu doobeda sa venovali príprave provinciálneho projektu na nový školský rok. Najbližšie sa sestry direktorky stretnú v Česku začiatkom júna.

 

Dagmara Čepelová FMA