Dobrodružná cesta rozlišovania a spoznávania seba samých na kurze GPS sa skončila

A je to tu. Naša dobrodružná cesta rozlišovania a spoznávania seba samých na kurze GPS sa skončila. A aká to bola cesta? Krásna, vtipná, zaujímavá a miestami aj citlivá, pretože sa dotýkala našich najhlbších túžob, strachov, snov, radostí aj bolestí. Na tejto ceste sa zo skupiny neznámych dievčat stali dôverné priateľky.

 

Neporástli sme však iba vo vzťahu k druhým, ale aj samy k sebe. Sme si však vedomé toho, že hoci je zdanlivo táto naša GPS cesta už na konci, je to iba začiatok, pretože táto cesta spoznávania a rozlišovania sa bude tiahnuť celým naším životom. Myslím, že môžeme všetky povedať, že sa na ňu tešíme, aj napriek tomu, že bude niekedy veľmi kľukatá.

 

A kto nás na našej GPS ceste viedol a sprevádzal? Mali sme tú česť, že sa nás ujali sestry Nany, Ali a Mirka. Každá je úžasná a jedinečná a vďaka ich prítomnosti sme mohli spoznať Ježiša v nových a krásnych podobách. S trpezlivosťou, láskou a úsmevom na tvári znášali všetky naše výmysly a vtípky a za to im ďakujeme, pretože nám vytvorili prijímajúce prostredie, v ktorom sme sa cítili ako doma.

 

A čo si odnášam z GPS ja? Nezabudnuteľné zážitky, množstvo smiechu a radosti, krásne nové priateľstvá a v neposlednom rade nové podnety, otázky a aj zopár odpovedí, ktoré sa v mojom srdci vynorili. Z kurzu GPS odchádzam s veľkou vďačnosťou, radosťou a povzbudením.

 

Na záver by som ešte chcela povedať pár slov dievčatám, ktoré pochybujú a váhajú či sa prihlásiť na kurz GPS. Neváhajte! Nemáte, čo stratiť. Nech už prídete s akýmikoľvek otázkami, verím, že spoločne s ďalšími dievčatami, sestrami FMA a s Ježišom sa vám podarí dostať bližšie k sebe samým a aj k Nebeskému Otcovi.

 

Mária Sýkorová