„Ako vykročiť k spokojnejšiemu zasvätenému životu.“  Juniorky ukončili ďalší formačný rok

Posledné stretnutie junioriek v tomto školskom roku sa uskutočnilo v Bratislave. Juniorky ukončili formačný rok v zrekonštruovanom provinciálnom dome DO.MA v príjemnej, radostnej a rodinnej atmosfére.

 

Juniorský víkend 9.- 11. júna malo svoju hlavnú náplň, sobotné vzdelávanie Ako vykročiť k spokojnejšiemu zasvätenému životu  vo Family garden. Školenie prebehlo pod vedením manželov Baginovcov a na chvíľu sa pripojila online aj sr. Eva Rušinová. Okrem saleziánskych junioriek sa ho zúčastnili aj ďalšie juniorky z iných reholí. „Bolo veľmi obohacujúce znovu vidieť aj sestry z iných reholí a tak rozšíriť svoj pohľad.“ povedala sr. Lamiya.

Juniorky sa spoločne zamýšľali nad správnou komunikáciou, riešením konfliktov a emóciami. Sr. Mária sa podelila o dve myšlienky, ktoré ju oslovili: „Emócia je SMS, ktorá potrebuje byť prečítaná. Ak vieš, aké sú tvoje hodnoty, nie je ťažké sa rozhodnúť.“

 

Keďže juniorky celý deň sedeli, večer si vybehli do centra, aby obdivovali krásy Bratislavy. Zároveň sa rozlúčili s dvoma sestrami, Mery a Lamiyou, ktoré opustia juniorské kruhy a 1. septembra zložia večné sľuby. V nedeľu sestry ukončili stretnutie hodnotením celého roka a rozbehli sa do svojich komunít.

 

sr. Zuzka Šimková