Dni spirituality saleziánskej rodiny 2023 na Slovensku i vo svete

(Valdocco, 13. januára 2023) – V turínskom Valdoccu práve prebiehajú Dni spirituality saleziánskej rodiny (DSSR), ktoré potrvajú do 15. januára. Na Slovensku sa v dňoch 13. – 15. januára 2023 odohrá reprezentatívne stretnutie saleziánskej rodiny v Badíne, na ktorom sa uskutoční reflexia nad tohtoročným heslom (Ako kvas v dnešnej ľudskej rodine – laický rozmer rodiny dona Bosca).

 

„Bude to radostné rodinné a modlitbové stretnutie za účasti otca provinciála dona Petra Timka. Prítomná bude aj provinciálka saleziánok Monika Skalová i koordinátor saleziánov spolupracovníkov na Slovensku Peter Kvas. Do programu prispejú aj naši bratia zo saleziánskej rodiny v Čechách. Prosíme vás o modlitby za toto podujatie a zároveň vás všetkých pozývame k aktívnej účasti,“ hovorí don Pavol Grach, delegát pre saleziánsku rodinu. DSSR 2023 môžete prežívať nasledovným spôsobom

Živé prenosy

Na kanály youtube môžete sledovať priame prenosy z týchto dní v jazykoch:
Taliančina

Angličtina

Francúzština

Španielčina

Prenosy začínajú vo štvrtok (12.1), v piatok (13,1) a v sobotu (14.1) o 15,30 (samozrejme zostanú na youtube k dispozícii).

 

Výstupy v slovenčine

Na slovenskom internete nájdete video prezentáciu hesla v slovenčine tu a na saleziánskom youtube nájdete postupne najdôležitejšie časti z týchto dní nahovorené v slovenčine. V piatok bude k dispozícii príhovor hlavného predstaveného so slovenskými titulkami na dňoch spirituality, ktorý predniesol vo štvrtok a jeho odpovede na otázky na Heslo 2023.

 

Uvažovanie v spoločenstvách

Ako sa môžete zapojiť do slovenských Dní spirituality saleziánskej rodiny nájdete na stránke saleziánov spolupracovníkov.

 

Informoval: Pavol Grach, SDB

Zdroj: saleziani.sk