Aj obyčajné cestovanie vlakom od príbuzných  môže byť okamihom pekného stretnutia

Nedeľou Krstu Pána sme uzavreli Vianočný okruh. Pre mnohých sú to sviatky rodiny a pokoja. Pri reflexii o Vianociach, som si uvedomila, že sú oslavou stretnutia. Boh sa stal človekom, aby človek mohol stretnúť Boha. Či v človeku stretnúť Boha. Tak sa podelím o niektorých stretnutiach.

 

Pri štedrovečernom stole sme sa stretli s deťmi z CDR – Dominika a spoločne sme slávili  narodenie Pána Ježiša s deťmi sa radovali z darčekov. Tešili sme sa i z návštevy bratov saleziánov.

 

Medzi sviatkami sme sa snažili vytvoriť priestor na stretnutie rodín, mladých i deti na ľadovej ploche miestneho klziska. Radosť z pohybu, prvých krokov na korčuliach, či rozhovoru so známym pri pohári teplého čaju a koláčiku budovali atmosféru prijatia a radosti.

 

Aj obyčajné cestovanie vlakom od príbuzných  môže byť okamihom pekného stretnutia. Milo ma prekvapilo , keď mi  vo vlaku ponúkli miesto. A tak som mala možnosť spoznať príbeh milého staršieho pána, ktorí sa tešil zo života pretkaným obetami. Opustil zaujímavé zamestnanie, aby sa po smrti mamky staral o ocka. Neľutoval, že opustil Tatry, lebo nová práca s mladými ho napĺňala radosťou. Rozprával o svojej rodine a o sľube, ktorý dal otcovi, že neopustí svoje deti a vnúčatá. Žije v ich blízkosti, aby im odovzdal rodové tradície a pomáhal im.

 

Stretnúť človeka, ktorý prežil svoj život naplno a nelamentuje nad… , ale dáva sa ďalej , bolo pre mňa povzbudením.

 

Z Rožňavy vám prajeme, aby ste v blízkych stretli Boha.  MP