Po schodoch do hĺbky uvedomenia si motivácií

Schody komunity zanesené stavebným prachom, schody strediska zablatené topánkami detí, schody školy, svedkovia kombinovania prezenčného a online vyučovania, schody do hĺbky svojho vnútra v rozlišovaní povolania…

 

Schody ako vyjadrenie stúpania či klesania, námahy aj výhľadu, radostného preskakovania či opatrného vyhýbania sa vŕzganiu. Pod schodmi sa môže ukrývať všeličo. Doslova aj obrazne. Zbierka rároh čakajúcich na vynesenie aj usporiadanie napredovania rovnomernými krokmi. A v tom horšom prípade pokazený účes.

 

Aktuálne v Šamoríne naše drevené schody vŕzgajú pod nohami šikovných robotníkov prerábajúcich kúpeľňu. Po schodoch v strediskovej časti sa s radosťou premávali deti aj animátori, keď konečne mohli prísť naživo, vyblázniť sa aj zamyslieť. S radosťou sa po nich premávajú aj obyvateľky nášho domu, napríklad, keď urobia skúšku. Po schodoch do hĺbky uvedomenia si motivácií schádzame osobne i so zverenými mladými, na hodinách či v modlitbe. Sme vďačné za dobrodincov, ktorí nám pomáhajú vystúpiť na „vyšší schodík“. A v stúpaní smerom k nádeji, k rozuzleniu, k zakvitnutiu chceme aj my podať pomocnú ruku.

 

Kristína Némethová