Zažite február s Rebríkom plným tónov! -časopis, ktorý nadchne Vaše deti.

Téma februárového čísla časopisu Rebrík rozpovie čitateľom o tom, Ako vzniká pesnička. Prostredníctvom jednotlivých krokov sprevádzanými výpovednými obrázkami môžu čitatelia sledovať cestu pesničky od skladateľa a textára, cez zvukára, producenta a zvukového režiséra až k jej tónom znejúcim z rádia.

Februárový Rebrík si môžete objednať tu: https://www.donbosco.sk/tovar/rebrik-februar-2022

 

Rubrika Slovensko mojimi očami sa stala obľúbenou v mnohých rodinách aj školách. Prečo? Lebo ju tvoria samotní čitatelia. Tak je tomu aj vo februárovom Rebríku. Vedeli ste o tom, že v Rimavskej Sobote sa nachádza 4. najstaršia ZUŠ na Slovensku? Malá čitateľka Dominika, hrdá na svoje rodné mesto o všetkom napísala.

Hudobné domino a zaspievaj si s kamarátmi

Hudobná príloha časopisu Rebrík obsahuje Hudobné domino. Túto tradičnú hru si čitatelia môžu zahrať s kartičkami s rozličnými hudobnými nástrojmi. Stačí len vystrihnúť a v rodine či s kamarátmi sa pustiť do hry.

 

Viete, že aj žalmy sú vlastne piesne? V článku Zaspievaj si s kamarátmi, na 25. strane časopisu, prinášame 150. žalm, ktorý sme upravili, aj s notovým zápisom. Podľa videa, ktoré je zverejnené na webovej stránke www.rebrik.sk, môžu deti nielen spievať, ale aj ukazovať, ako popri spievaní možno ukazovať hru na jednotlivé hudobné nástroje.

 

Rebrík si môžete objednať na eshope Vydavateľstva DON BOSCO www.donbosco.sk, cez stránku časopisu www.rebrik.sk alebo na telefónnom čísle 0910 777 587.

 

Katarína Jantáková a Peter Novák