Sestra Monika Méryová s projektom Kompas FMA v relácií na RTVS

O projekte Kompas FMA rozprávala sestra Monika Méryová na RTVS. V relácií Orientácie vysvetľuje prečo projekt vznikol, za akých okolností a pre koho je určený.

 

„Bola som na takom školení o emocionálnej inteligencií. Veľmi nám tam zdôrazňovali, aby sme mali jedného človeka, dvoch, ktorému môžeme zavolať hocikedy. Môžeme pred ním pustiť tie emócie, ktoré sú v nás a on nás chápe, neodsúdi. Toto je také dôležité pre každého jedného z nás,“ rozpráva sestra Monika v relácií, ako je na stránke rtvs.sk uvedené.

 

Monika okrem vlastnej inšpirácie k realizácií projektu, hovorí aj pre koho je určený: „Tento projekt je v podstate pre každého, pre dospelých, pre deti, pre dospievajúcich. Kto má túžbu zdieľať sa, kto má potrebu, aby si ho niekto vypočul.“ Vysvetľuje aj, ako vznikol názov projektu, s akými ťažkosťami ľudí sa počas telefonovania, ktoré prebieha už takmer tri týždne, stretáva.

 

Celý rozhovor o projekte Kompas FMA bol uverejnený 7. marca v RTVS relácií Orientácie. Môžete si ho pozrieť z archívu na tomto linku v časovom rozmedzí od 08:45 minúty až po 15:11 minútu.

 

Dagmara Čepelová