Sestry saleziánky ponúkajú ucho a srdce v novom projekte Kompas Fma

Aj vy máte magnetky na chladničke? Mnohí z nás máme. Cez tieto magnetky si niekedy pospomíname na miesta,  ktoré sme niekedy navštívili a prežili tam niečo pekné. A pravdepodobne sa nám v mysli objavia aj ľudia, ktorí tvorili súčasť nášho života, alebo aspoň nejakého obdobia v ňom. Ľudia, ktorí nás  sprevádzali, s ktorými sme spoločne kráčali istý úsek cesty nášho života.

 

Rada chodím do prírody a častejšie  sa mi stalo, že keď som išla sama  na miesta, kde som už predtým bola v spoločnosti iných, začala som cítiť neistotu, cestičky a chodníky vyzerajú vtedy  trochu inak. Možno aj v živote je to trošku podobné.

 

Prirodzene máme okolo seba spoločenstvo mnohých ľudí: sú to  spolužiaci, kolegovia, ale najmä naša rodina. Spoločenstvo nám dáva istotu, dáva nám silu a elán. Sú však chvíle, keď z rôznych príčin  na tejto ceste zostávame sami. Možno načas, možno dlhodobejšie, alebo možno ani nie sme sami, okolo nás sú ľudia, ale naše srdce je teraz prázdne. Zneistíme sa, hľadáme cestu…

 

Je dobré vysloviť svoje pochybnosti, svoj zmätok… Ponúkame ti ucho a srdce, ktoré počúva, ktoré ťa chce sprevádzať na istom úseku tvojho života a tak vstúpiť do tvojej samoty, otázok či túžob sa porozprávať. Potrebujeme mať taký kompas, ktorý nám v jednej chvíli vie pomôcť sa zorientovať, prípadne nás vie nasmerovať alebo nám ho niekto aspoň podrží. Ponúkame ti takýto kompas, teda ucho a srdce, ktoré počúva.

 

Od 18. februára môžeš zavolať na spoplatnenú linku od pondelka do piatku od 9.00 – 12.00 hod. na tel číslo: 0903 965 224  a od 13.00 do 18.00 na tel. číslo 0903 970 808.

 

Monika Méryová