Saleziánky odštartovali ďalší ročník juniorských stretnutí

Juniorky sa po prázdninovej prestávke opäť naživo stretli v Šamoríne začiatkom septembra v už zúženej zostave, v komunite. Zložením večných sľubov na konci augusta totiž definitívne z Juniorclubu odišli sestra Danka Oremova a sestra Monika Foltýnová. Po nostalgickej chvíľke a oplakaní prázdnych miest, ktoré zanechali, bol priestor aj na spomienky na obdobie noviciátu, ktoré všetky sestry prežili práve v Šamoríne.
 
Do tejto emočne nabitej atmosféry vstúpili dve psychologičky sestra Lívia Kvašna a jej kolegyňa Lucia, ktoré ponúkli juniorkám priestor pre prehĺbenie v oblasti sexuality a psychológie vzťahov. Podnetný bol aj priestor na diskusiu a podelenie sa v rámci skupiny, čo ocenila každá juniorka. Na stretnutí mladých sestier boli prítomné aj „stálice“ týchto stretnutí – provinciálka sestra Monika Skalová a sestra Janka Kurkinová, zodpovedná za juniorky. Juniorkám predstavili formačný rok, ktorý bude zameraný na komunitné poslanie.
 
„Povzbudili ma slová sestry Moniky, keď nám pripomenula, že sa neposielame do komunít či apoštolátu samy, ale je to sám Boh, čo nás posiela. Toto môže byť pre nás zdrojom pokoja, nakoľko nás Boh týmto požehnána,“ podelila sa sestra Alena Badáčová.
 
Už o necelý mesiac sa juniorky uvidia opäť. Naplánované je už stretnutie interjuniorátu v Badíne, kde sa stretnú juniorky zo všetkých ženských reholí na Slovensku.
 
Merygregy
Foto: Lamiya Jalilova