Stretnutie žien z Troch hôrok v Košiciach: Opäť mohli zasiať semiačko, ktoré môže rásť pre druhých

Po dlhšej prestávke sa mohli stretnúť ženy z Troch hôrok v Košiciach na duchovnej obnove adresovanej priamo pre ne. Ponuku od tamojších sestier saleziánok prijalo 21 žien.

 

Stretnutie sa konalo v Ždani v dňoch 13.- 15. októbra. Niektoré ženy využili možnosť prísť na celý víkend a niektoré prišli len na hlavný program v sobotu. Piatkový večer strávili neformálnymi rozhovormi, podeleniami sa, dobrou večerou a na záver dňa sv. omšou.

 

V sobotu si vypočuli prednášku od sr. Beáty Franekovej, v ktorej ponúkla zamyslenie nad nedeľným evanjeliom. Duchovnú obnovu ukončili sv. omšou, kde v rámci jednej aktivity mohli zakúsiť, že každá z nich je originálna. Využili tiež čas na sv. spoveď, adoráciu, osobnú modlitbu a ruženec. Večer sa niesol v duchu úprimných rozhovorov, kde im pomohla k zdieľaniu hra Hlbina.

 

Celú duchovnú obnovu sprevádzala dobrá nálada, spoločné zdieľanie, chutné jedlo a tiež vytvorenie priestoru na ticho a modlitbu. „Bol to výborný a hodnotný čas pre povzbudenie ducha i tela“, vyjadrila sa jedna z účastníčok. Množstvo úprimných poďakovaní zaznelo na konci akcie, čo je pre nás znamením, že sme opäť mohli zasiať semiačko, ktoré môže rásť pre druhých.

 

Ali Badačová