Moja Real Life story – skutočný príbeh slávneho youtubera v boji s rakovinou a života s Bohom

„Čo mal osud proti mne, dvadsaťročnému chalanovi, ktorý by normálne nemal byť bledý ako stena, ale užívať si slobodu a podnikať bláznivé dobrodružstvá? Vlastne by som si mohol zúfať a nevidieť v živote už nijaký zmysel. A predsa sa v ňom objavil záblesk svetla. Vo štvrtok pred dvoma týždňami sa všetko náhle zmenilo. Ten zážitok obrátil hore nohami celý môj život, hoci naďalej ležím v tejto bezútešnej nemocničnej izbe a všetko sa zdá ako zlý sen. Čo sa vlastne stalo?

Aby sa to dalo pochopiť, chcem vás zobrať do môjho života mimo fotoaparátov a kamier. Do času, kým sme ešte neboli YouTube Stars – hoci nenávidím toto slovo –, keď som ešte nemohol tušiť, že raz ťažko ochoriem a že moja sestra zomrie taká mladá. Život je taký nepredvídateľný. Myslím, že práve to je ten Real Life, skutočný život, ktorý sa nedá naplánovať a ktorý nie je vždy taký perfektný, ako sa prezentuje na sociálnych sieťach. Ale poďme radšej od začiatku…“

 

Týmito riadkami začína opisovať svoj skutočný príbeh Philipp Mickenbecker. Je známy fanúšik outdoorových aktivít, perfekcionista a youtuber s miliónmi sledovateľov po celom svete. V týchto dňoch prináša saleziánske Vydavateľstvo DON BOSCO slovenským čitateľom jeho knihu. Moja Real Life story a tá vec s Bohom nájdete na: https://www.donbosco.sk/tovar/moja-real-life-story.

 

 

Moja Real Life story je osobný príbeh Philippa „spoza kamery“

Príbeh o tom, ako sa so svojím bratom dvojčaťom a lietajúcou vaňou preslávil na YouTube. Ako dostal rakovinu. Boh prijal jeho bezočivú výzvu: „Ak existuješ, tak ma uzdrav!“ O tom, že Philippova sestra zomrela pri leteckom nešťastí a ako to s rodinou zvládli.

 

Kniha ponúka hlboké svedectvo mladého človeka o radosti zo života. O „bláznovstve“ veriť v nemožné veci, najmä vtedy, keď všetci ostatní tvrdia, že to nikdy nemôže fungovať. Philipp postupne odkrýva aj svoje vnútro. Ako „spoznal“ Boha, našiel si k nemu cestu. Napriek sláve a ustavičnému pohybu mu napokon došlo, že práve vďaka Bohu mnohé „náhody“ v jeho živote vôbec neboli náhodami.

 

Spolu so svojím dvojčaťom Johannesom je Philipp dôkazom, že pre Real Life Guys (pozri YouTube) naozaj nie je nič nemožné… Kniha je určená tak mladým, ako aj dospelým. Ak sa začítate do prvých riadkov, nebudete chcieť tento príbeh pustiť z ruky.

 

Peter Novák, Vydavateľstvo DON BOSCO