Sestry Mery a Lamiya povedali Bohu „Áno“ navždy. Večné sľuby saleziánok boli opäť v Banskej Bystrici

V Banskej Bystrici sa opäť uskutočnili večné sľuby saleziánok. Tentokrát svoje „Áno“ Bohu navždy povedali sestry Mária GregováLamiya Jalilová.

Slávnostná svätá omša skladania večných sľubov bola 1. septembra v kostole Panny Márie Pomocnice. Celebroval ju provinciál saleziánov don Peter Timko. V kázni sa dotkol lásky k Bohu a vzťahu s Kristom. Zdôraznil aj každodennú modlitbu a umenie vidieť Boha v každodennosti.

 

Na slávnosti bola prítomná sestra Inoue Sumiko Maria Assunta. Do jej rúk, ako delegátky hlavnej predstavenej, sestry zložili večné sľuby. Sestra Assunta im odovzdala symbol- ružencový prsteň. „Bol som nesmierne šťastný a dojatý vidieť plne rozhodnuté sestry, ktoré doživotne sľubujú dôležitý záväzok tak nádhernej reholi. Špeciálne som cestoval kvôli Mery, lebo je nielen sestra, ale aj mi je ako sestra, a sľuby pre mňa boli ako svadba súrodenca,“  povedal o slávnosti Kubínčan Adam Skirčák.

 

Práve z Dolného Kubína prišli sestrám mladí z Mládežníckeho zboru spríjemniť liturgiu svojím spevom. „Tento nádherný deň sa mi zapísal hlboko v srdci. Vidieť toľko zasvätených a veriacich ľudí pokope, ktorých spája poznanie týchto dvoch výnimočných sestier, bolo pre mňa veľmi silným zážitkom. Omša bola obohatená o nádherný spev dolnokubínskeho Mládežníckeho zboru, v ktorom spievala kedysi aj sestra Mery. Sestrám prajem, aby životy, ktoré celé darovali Ježišovi, boli naplnené Jeho láskou a službou mladým. Množstvo sestier a bratov, ktoré teraz majú, celá saleziánska rodina nech im je vždy oporou na ceste k svätosti,“ zhodnotila Veronika Kramárová, tiež z Kubína.

 

Prítomní SDB, FMA, mladí aj celá saleziánska rodina

Mladí a rodiny nielen z Kubína, ale i z Dubnice, Trnavy, Bardejova a mnohí iní sa tešili spolu s Mery a Lamiyou. Podporili ich rozhodnutie aj svojou účasťou. „Keďže je Lamiya pre nás obrovským darom a máme ju veľmi radi pre jej ducha slobody, radosti, jednoduchosti, pretože je plná Pána a žiari z nej Ježiš, pretože má veľké srdce, jednoducho pre to, aká je sme chceli spolu s ňou v spoločenstve prežiť jej veľký deň,“  rozpráva Karol Benko z Dubnice nad Váhom.

 

 

Svoju radosť zo sestier vyjadrila aj dlhoročná animátorka Andrea Pilná: „Veľmi sa teším, že sestry povedali Bohu svoje „ÁNO NAVŽDY.“ Ešte viac sa teším, že som pri tom mohla byť aj s mnohými mladými a rodinami z Dubnice. Pre mňa osobne to bola krásna slávnosť, v ktorej bolo cítiť to úprimné odovzdanie svojho života Bohu. Sr. Lamiya je pre mňa, ale aj ostatných mladých veľkým darom, a preto sa veľmi tešíme, že už aj ona je tou „večnou sestrou saleziánkou“ s odhodlaním byť TU a PRE INÝCH,“ Andrea Pilná

 

Sestra Mery bude naďalej pôsobiť v Banskej Bystrici a sestra Lamiya Jalilová v Dubnici nad Váhom.

 

Dagmara Čepelová FMA

Foto: Nikola Mihalčinová FMA, Andrea Pilná