Dubnická Laura s posunom: na prechádzke a na swape

Našu patrónku, bl. Lauru, sme už v Dubnici oslavovali na rôzne spôsoby: veľkou Laura party naživo – pred dvoma rokmi. Veľkým online stretkom v čase lockdownu minulý rok. A tento rok to bolo zase niečo nové: trochu cez internet, trochu naživo, ale hlavne bezpečne.

 

V čase Laurinho sviatku, žiaľ, bola naša komunita v karanténe, ako aj mnoho detí a mladých, ktorí k nám chodia. Tak sme oslavu presunuli na február. Namiesto tradičnej Laura party sme sa vybrali po malých skupinkách na Laura prechádzku, ktorá sa začala vyplnením online formulára.

 

Kto sa prihlásil, dostal ďalšie pokyny. Na účastníkov čakali rôzne úlohy, napríklad sa pri mariánskej jaskynke poďakovať za naše mamy – lebo aj Laura mala pekný vzťah so svojou mamou. V meste potom robili anketu o priateľstve – lebo aj Laura mala dobré kamarátky. Pohrali  sa na ihrisku v parku, lebo aj Laura mala rada zábavu – a spravili si tam aj tak správne bláznivú crazy-foto. Jedna z mladších účastníčok sa do hry tak vložila, že nás napokon takmer presvedčila, že Laura žila v Dubnici nad Váhom a chodila do nášho SCVČ.

 

Večer potom patril mladým  vo veku SŠ+, ktorí si na oslavu pripravili obľúbenú eko-aktivitu: swap. Najväčší úspech mali knihy, športové oblečenie a spoločenské hry. Tie si aj potom v malých skupinkách aj vyskúšali, či stoja za to.

 

A hoci nám pandemická situácia práve nenahráva, už sa chystáme na jarný prímesťák, ktorý sa bude niesť v duchu výletov do okolia a cestovania v čase.

 

sr. Andrea Miklovičová FMA