V Humennom boli sestry blízko i na diaľku

Už vyše mesiaca máme núdzový stav. Dievčatá v našom dome nie sú už raz tak dlho. Chýbajú nám. Je to náš stav núdze – byť bez nich. Už to poznáme, nie je to tu po prvý krát. Tak teda znovu vstupujeme cez obrazovky počítačov a mobilov k nim domov, do obývačiek a detských izieb. Ale stačí to? A tak sme vhupli do adventu a počas neho sa snažili využiť všetky možnosti, ktoré sa dalo, aby sme boli blízko i na diaľku:

 

Adventné nedele

Jeden brat, jedna sestra a dvaja mladí vymysleli čosi pre rodinky, ktoré zvykli chodiť na nedeľné oratko. Prvú adventnú nedeľu sa mohli prejsť po prírode so zodvihnutou hlavou, aby im neušla nielen okolitá krása, ale aj rozvešané úlohy. Lenže zlé počasie to prekazilo. Druhú adventnú nedeľu získavali VIP vstupenku k sv. Mikulášovi. Ako? Riešili tajničku a odpovede nachádzali na rôznych miestach v meste. Počas tretej adventnej nedele si potrápili mozgové závity pri online súťaži o Nepoškvrnenej. A poslednú nedeľu pred Vianocami mohli zapojiť svoje ruky a fantáziu do tvorenia podľa videí, ktoré sme im nachystali.
Adventné výzvy pre animátorky
Viac hláv, viac kapusty. Alebo nápadov. A keď sa o nápady podelíme, viac dobra a radosti. Tak nejako vznikli výzva radosti, výzva sebapoznania a výzva láskavosti pre animátorské stretká. A dievčatá z nich môžu čerpať nielen cez advent.

 

Niečo naviac pre iných

Telefonát alebo SMS-ka niekomu, na koho myslím. Intenzívnejšia modlitba za tých, s ktorými nemôžem byť osobne. A dom voňajúci oplátkami a rôznymi druhmi koláčov – bolo ich treba dosť, lebo tento kúsok Vianoc sme chceli zaniesť nielen našim animátorkám, ale aj niektorým známym z ulice, ktorí prežili Vianoce sami.

 

Láska je tvorivá. Ako Jozefova láska, ktorá našla útočište, keď sa zdalo, že ho niet. Ako Máriina láska, keď z jaslí urobila kolísku. Ako Božia láska, ktorá stále hľadá cestu do ľudského srdca. Prajem Vám oči vidiace Božiu tvorivosť a srdce ochotné hľadať stále nové cesty.

 

Za Humenskú komunitu sr. Katka