„Aby sme ho vedeli s radosťou v srdci prijať,“ píše sestra Matilda z Rožňavy

December a darčeky, to už akosi patrí k sebe. V čase prípravy na oslavu príchodu najväčšieho Daru ich môžeme vidieť na každom kroku. Výklady obchodov, reklamy v TV alebo na internete ponúkajú dary rôznych farieb, rozmerov, účelov.

 

Aj u nás v Rožňave sa roztrhlo vrece s darmi. V nedeľu 5. decembra k nám do komunity pribudla sestra Gabi Baňasová a hneď na to v noci prišiel aj sv. Mikuláš. Zdalo sa, že sa zastavil naozaj všade. Balíčky boli pri topánkach, na stole, v škole ba nejaké nechal aj u známych či priateľov, ktorí nám ich postupne doručili.

 

A práve toto bol ešte krajší dar. Otvorenosť sŕdc ľudí, ktorí aj v tomto čase mysleli na iných a našli spôsob ako prejaviť záujem, šíriť dobro. Veľmi krásny bol aj pohľad na deti z Centra pre deti a rodinu. Samozrejme, že sa tešili zo štedrého Mikuláša, no azda ešte viac z toho, že sa mohli s niečím podeliť. Niektorí by boli schopní rozdať aj skoro celý balíček a to s veľkou radosťou.

 

A to je asi ono. Tak teda prajeme vám i nám, aby sme sa presne takto pripravili na ten veľký Dar Lásky. Aby sme ho vedeli s radosťou v srdci prijať a ešte s väčšou radosťou odovzdávať iným.

 

Rožňavská komunita