Božie slová rastú s tým, kto ich počúva

Mladí ľudia z celého Slovenska sa stretli na kurze  Emauzy II, kde pri počúvaní objavovali známe, či menej známe zákutia Svätého Písma, ale aj krásnej prírody.
 
Témou načúvania Písmu ich sprevádzali saleziánka Monika Golianová a salezián Vlado Peregrim.  Spolu šiesti mladí zažili cez víkend 26.-28. júna dobrodružstvo, o ktorom sami rozprávajú.
 
„Na víkendovke Emauzy II som išla už s veľkými očakávaniami, nakoľko už prvý kurz bol plný interaktívnych aktivít. Tento krát môžem povedať, že kurz nesklamal. Nebudem prezrádzať, čo sme robili, aby ste mali to správne prekvapenie. Ale na čo by ste sa aj vy mohli tešiť sú zábavné aj kreatívne aktivity. Okrem toho, že sa dozviete niečo o čítaní sv. písma Lectio divina, spoznáte super ľudí, ktorí tiež túžia prehĺbiť alebo nájsť svoj vzťah ku svätému písmu. Krásne prostredie, v ktorom sa kurz odohráva, je len bonus,“  Marianna Borbová.
„Víkendovka v spoločnosti skvelých ľudí, ktorí vytvorili živé spoločenstvo s Božím Slovom. Spolu sme načúvali Pánovi v modlitbe, do ktorej sme počas víkendu hlbšie prenikali a cez krásu stvorenia, prírody, ale aj netradične – cez zážitky sme si plnšie uvedomili a prežili slová Písma,“ Terezka Nadžadyová.
 
Organizátori víkendovky veria, že slová v mladých rástli a budú rásť, aby v nich stále znelo „Šema Israel (počúvaj Izrael).“ O ďalších kurzoch budeme priebežne informovať.
 
Tím Emauzy
Foto: emauzy