Nedeľné popoludnie v centre pre deti a rodiny

V tretiu adventnú nedeľu sme sa rozhodli spraviť radosť deťom z detského domova v  Klobušiciach. Vzali sme 2 autá, pár škatúľ s hrami a pomôckami, 12 animátorov a o 16:00 sme vyrazili.
 
Po prvotnom „oťukaní“ medzi nami a deťmi sme spustili televízny program „Cestujeme s Máriou“, ktorý za sebou skrýval príbeh zvestovania a narodenia Ježiša. S deťmi sme navštívili Alžbetu a súťažne si zaspievali zopár kolied, oslávili Máriine zásnuby s Jozefom pretekmi v tom, kto zje najrýchlejšie horalku, prekonali sme náročnú cestu do Betlehema, keď sme s Máriou podliezali spadnutý strom na ceste – limbo tyč – a pomohli sme mudrcom od východu zorientovať sa na hviezdnej oblohe pomocou maxi Ubonga. Spoločne sme sa naučili tanec Ave Maria a nakoniec ako na každú správnu oslavu upiekli Ježiškovi tortu. Víťazmi sme sa napokon stali všetci po zvládnutí poslednej úlohy – obdarovať svojou tortou inú skupinu.  „Cítil som sa tam veľmi príjemne. Mal som radosť, že som mohol pobaviť deti a spraviť im pekný deň,“ vyjadril svoje dojmy animátor Filip. Stretnutie zhodnotila aj animátorka Aďa: „Po návšteve detského domova som sa utvrdila v tom, že to, čo študujem, ma naozaj baví a chcem to ďalej rozvíjať možno i v takomto smere. Pre mňa osobne veľmi obohacujúca skúsenosť.“
 
O tom, že sa v Klobušiciach 15.decembra 2019 páčilo nám, svedčí aj fakt, že sme odhodlaní určite sa ešte medzi deti vrátiť počas roka. A či sa páčilo aj deťom, sa môžete presvedčiť sami na fotkách. Ďakujeme aj dobrým ľuďom, ktorí sa k nám pripojili zapojením sa do zbierky školských a športových potrieb pre deti.
 
Mária Vavrová, Aďa Pilná
Zdroj: saldub.sk