Saleziánske stredisko v Košiciach oslavuje

V saleziánskom stredisku na Troch hôrkach  prebiehajú a čoskoro vyvrcholia prípravy na oslavu desať ročnice od jeho vzniku. Saleziáni a sestry ich odštartovali na Don Bosco show, v saleziánskej rodine známom podujatí, fotkami z obdobia od roku 2009 až po súčasnosť. Na fotkách okrem detí, mladých a dospelých sa vynímalo aj logo osláv a objektívom zachytené osoby na nich si ich mohli zobrať na pamiatku do svojich albumov.
 
Odvtedy sa 10 nesie každým podujatím, ktoré sa na Troch hôrkach organizuje, ale predovšetkým pri spoločných plánovaniach bratov a sestier, ktorí rozmýšľajú ako sa ľuďom poďakovať, či pripomenúť, že aj oni boli alebo sú súčasťou tohto pekného a na pastoráciu rôznych oblastí bohatého strediska.
 
Hoci saleziánky neboli pri vzniku strediska, neskôr sa začali zapájať do jeho života a nakoniec ako sesterská komunita Jána Pavla II. Vnášajú tam ženský prvok a svojou prítomnosťou spolu so saleziánmi vytvárajú rodinu, v ktorej sa každý môže cítiť prijatý.
 
Stredisko vzniklo 21.2. 2009 a práve v tento deň, ale v  roku 2019 saleziáni aj sestry natočili gratulačné video a tak sa zaradili medzi ľudí, ktorí spomínali na časy, zážitky a dozrievanie, ktoré im pomohli rásť, ako uviedol Daniel Holúbek, SDB vo svojom videu: „Po tých dvoch rokoch na Troch hôrkach som mohol povedať, že som mal možnosť dozrieť a naučiť sa, čo znamená ten každodenný saleziánsky život a to by asi  bolo aj to, čo by som poprial stredisku do ďalších rokov, aby vždy vedelo byť takým priestorom, aby každý, kto doň príde mohol pomaly alebo rýchlo, ale dozrievať.“
 
Gratulačné videá sú v réžií strediskového mediálneho tímu pod vedením saleziána Miroslava Podstavka a ich cieľom je nielen spomínať a ďakovať, ale i priať ľuďom k 10. výročiu. Prostredníctvom zástupcov jednotlivých spoločenstiev zviditeľniť a poukázať na rôznosť, ktorá funguje v rodinnom a otvorenom štýle.
 
Oslavy 10. rokov sa uskutočnia v nedeľu 24.2. slávnostnou svätou omšou, ktorú bude celebrovať  Peter Varga, SDB. Pozvaní sú aj bratia a sestry, ktorý počas týchto rokov pôsobili v saleziánskych komunitách na Troch hôrkach a samozrejme aj ľudia, ktorí tu žijú a tvoria toto stredisko a pre ktorých je pripravené aj spomienkové prekvapenie.
Dagmara Čepelová