Spoločný čas stretiek v Trnave

Každý má často chuť zažiť niečo nové a ak sa to spojí s trávením času s ľuďmi, ktorí majú dôležité miesto v srdci, vznikne z toho prekrásny zážitok. Aj ony toho boli tento víkend svedkami – Stretká Donukty, Skandantky a Svetlušky spolu s animátorkami Kajkou, Hankou, Annou Máriou, Gabikou, Radkou, Sabinkou a sestrou Gabi mali za sebou po prvý krát dvojdňový program s dievčatami .
Celá akcia sa konala u sestier v Oratku LAURA v Trnave, 8.-9.2.2019 o 17:15 hod. Spolu s deťmi sa vybalili a neskôr odobrali na svätú omšu, po ktorej ich čakala chutná večera. Popri vzájomnom sa spoznávaní sa vybrali na dvor, kde hrali rôzne hry, tancovali, spievali a hlavne sa všetky spolu zabávali.
Neskôr nasledoval hlavný program večera moderovaný Hankou. Bol zameraný na kreativitu, spoluprácu a najmä na zlepšeniu vzťahov v samotných stretkách. Úlohou dievčat bolo vžiť sa do role kuchárky a ošúpať a neskôr naaranžovať misu. Tiež sa na chvíľu stali módnymi návrhárkami a obliekli svoje modely do šiat, ktoré navrhli. A nakoniec sa stali umelkyňami a pomocou obkresľovania rúk vytvorili umelecké diela.
Nasledovalo ohodnotenie bodmi sestrou Gabikou. Keďže bolo každé jedno stretko veľmi šikovné bolo ohodnotené rovnako a odmenu si podelili medzi seba. Nasledovala párty, kde boli deti rozdelené podľa ovocia a rozoberali spoločné záujmy. Už sa blížil čas ísť spať, no po prezlečení sa a rozbalení si spacákov sa išli poďakovať Bohu za tieto krásne prežité chvíle do Kaplnky.
Svetlušky zhodnotili celú akciu takto: ,,Dali by sme tomu 6 hviezdičiek z 5….teda najviac hviezdičiek, ako sa dá.“ Donutkám a Skandantkám sa tiež program veľmi páčil a oslovilo ich aj tancovanie na dvore.
Nastalo ráno, balenie sa a chystanie na raňajky, dievčatá hrali hry a potom sa deti odobrali domov. Každá jedna účastníčka si z tejto nocovačky odniesla toho veľa. Najmä vzniknuté nové priateľstvá. Všetky sa už tešia na nové zážitky, ktoré spolu ešte prežijú. Dúfajú, že aj o rok sa opäť takto stretnú a budú môcť spolu tráviť takto krásne prežitý čas.
Sabinka Pósová