Ak neprehráme, vyhráme!

Saleziánske strediská zabrali celú telocvičňu na SOŠ elektrotechnickej vďaka druhému ročníku Tituscupu, ktorý bol v Trnave prvýkrát. „Bolo úžasné sledovať mladých, ktorí sú zapálení pre florbal a plní života,“ zhodnotila saleziánka Lamiya Jalilova. Zábava, ktorá bola aj počuť veselým smiechom vovádzala divákov do príjemnej atmosféry, ktorú dotváralo hlasité povzbudzovanie. A ako býva na saleziánskych akciách zvykom, vznikli nové kamarátstva a obnovili sa tie staré.
Víťazný pohár putoval do tímu, ktorý niesol meno Kňažia a počas celého turnaja neprehrali ani jeden zápas. Druhé miesto získal tím s názvom SDB Trnávka, ktorý si domov odniesol aj cenu za najlepšieho hráča. Tretie miesto obsadili Trnavské šupy, jeden z tímov, ktorý reprezentoval Kopánku. Kaplná sa umiestnila na štvrtom mieste, druhý tím z Trnavy na piatom a Šamorín obsadil šiestu a siedmu priečku a spolu s Trnavou využili možnosť prísť s dvomi tímami. „Takéto zápasy si užívam. Vždy viem, že sa bude hrať fair play,“ dodal hráč Samuel Slaninka.

„Aj keď na ihriskách vládla rivalita, ktorá je pri tejto hre potrebná, bol som sám prekvapený aká uvoľnená a priateľská atmosféra bola mimo neho,“

s nadšením povedal dobrovoľník Peter Pikna. Účastníci si však neodnášajú len radosť, spomienky, diplomy a drobnosti, napr. kľúčenky. Po zhodnotení, hráčka povedala, že najviac z celého dňa ju oslovila myšlienka z kázne: „Vo florbale ide o to trafiť gól a v živote o to, aby moja duša bola spasená.“
Petra Červeňanská
Toto podujatie bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.