Slovenské saleziánky poznajú aj v Taliansku. Mesiace september a október bohaté na novinky saleziánok

Prijatie do talianskeho postulátu Slovenky. Dve misionárky na formačnom kurze v Ríme a direktorka v casa Canta v Taliansku pochádzajúca zo Slovenska. Takéto novinky majú saleziánky.

 

„Rehoľný život nie je ľahký, ale je možný.“ Zopakovala dvakrát členka generálnej rady sr. Filis v príhovore 14 dievčatám zo 6 krajín: Poľska, Maďarska, Chorvátska, Ukrajiny, Slovenska, ktoré na sviatok ružencovej Panny Márie, na vlastnú žiadosť vstúpili do ďalšej fázy saleziánskej formácie – postulátu. Na slávnosti boli prítomné zástupkyne z provincii dievčat, veľa sestier z turínskych komunít FMA a saleziánskych študentov z univerzity Crocetta,“ rozpráva sestra Eva Rušinová. Na tejto slávnosti bola spolu s provinciálnou radkyňou sestrou Ľubicou Feňovou. Saleziánky majú teda postulantku aj zo Slovenska Lenku Košárovú.

 

Saleziánky Daniela Kapková a Ela Holá sa zúčastnili kurzu misijnej formácie v Ríme. V rámci stretnutia 8. októbra mala príhovor aj generálna predstavená, matka Chiara Cazzuola: „Pre nás FMA odpovedať na poslanie znamená odpovedať na očakávania mladých ľudí. Ak však nedôjde k životne dôležitému a osobnému stretnutiu s Ježišom, chýba mystický rozmer nášho povolania: nikdy nestratiť toto spojenie.“ Naše sestry budú pokračovať v misií Baku- Azerbajdžan.

 

Vraciame sa späť do mesiaca september. V ňom sa uskutočnilo stretnutie CIME, kde sa zúčastnila provinciálna predstavená saleziánok na Slovensku sestra Jana Kurkinová. Informácie o stretnutí nájdete tu. 

 

Najstaršou novinkou ešte zo 4. septembra je uvedenie do služby direktorky v dome FMA Ersilia Canta. Nová direktorka, slovenská saleziánka Monika Skalová bola v komunite privítaná a prijatá. Ako uviedli FMA na svojom facebookovom profile: „Na konci omše štyri sestry z Indie ponúkli krásny, modlitebný a elegantný tanec. Uvítacie gestá pokračovali až do večera. Malá, ale premyslená scénka, piesne a slová na privítanie a dobrá zmrzlina. Vždy v typicky saleziánskej atmosfére veľkej radosti a dôvery.“

 

Dagmara Čepelová FMA