Odštartovanie juniorského roka v Plaveckom Mikuláši

„Kam to ideme ?“ smer Plavecký Mikuláš. Na miesto množstva stretnutí spojených s povolaniami v jednom nenápadnom „saleziánskom“ dome. Tento tajuplný dom bol otvorený aj nám aby sme sa stretli, viac sa spoznali, či mali možnosť pozdieľať sa z našej cesty povolania a najmä aby sme sa povzbudili ako žiť rehoľné sľuby dnes.

 

V piatok 27. septembra sa všetko začalo už cestou v aute cez krátke zdieľanie, neočakávané, ale aj úsmevné momenty, ktoré život prináša nás vovádzalo do pokojného a radostného víkendu v dobrej atmosfére. „… po mene ťa zavolám: Ty si môj“ (Iz 43, 1) Vitajte! Dve nové neoprofesky Marianka a Terezka sa odvážne pustili do tejto novej formačnej cesty juniorátu.

 

Téma víkendu Rehoľné sľuby a ich prechádzanie bod po bode. Veľký význam a uvedomenie si ešte viac, že tieto naše sľuby sú veľkým darom. Tento čas víkendu bol vzácnym na počúvanie, zdieľanie sa. Naša provinciálka sr. Jana Kurkinová juniorky povzbudila cez silné večerné slovko o kameňoch, podelení sa ako sa žijú sľuby dnes ako povedala: „Nezabúdajme, všetci sme na ceste“.

 

Na okne zaznelo „klop, klop, klop“. Pán farár Miloš nesklamal a zastavil sa aby nás ešte pred odchodom povzbudil svojimi slovami. Vyžarovala z neho iskra, ktorá niesla v sebe hĺbku a krásu zasväteného života. Úsmevné chvíle a rozprávanie v nás zanechalo aké je dôležité nájsť si čas na tých druhých. Tešiť sa s nimi a fandiť im aby sa raz stali svätými.

 

Všetky tieto spoločné momenty a chvíle boli dobrým štartérom k novému roku. Samozrejme nesmela chýbať veta, aby sme spoločne vykročili so slovami „život je krásny“. Aj tento víkend niesol v sebe krásu momentov. Ďakujeme!

 

Autor a Foto: Nikola Mihalčinová