Povedali „Áno navždy!“ Saleziánky majú tri nové večné sestry

Sestry saleziánky Elena Holá, Mária KrálovičováZuzana Šimková sa rozhodli patriť Bohu navždy. V Trnave v kostole na Kopánke zložili večné sľuby čistoty, chudoby a poslušnosti v Inštitúte Dcér Márie Pomocnice.

 

Slávnostnej svätej omši 29. augusta o 11,00 hod predsedal provinciál saleziánov don Peter Timko. Homíliu mal salezián František Kubovič, ktorý v úvode vyzval zamyslieť sa nad dôležitou otázkou: „Sme všetci radi, že sme spolu s vami prišli modliť sa s vami a modliť sa za vás v tento dôležitý deň. V evanjeliu, ktoré dnes odznelo, odznela otázka Pána Ježiša Márií Magdaléne „Koho Hľadáš?“ A túto otázku kladie Ježiš každej z vás a každému jednému z nás. Koho hľadáte? Otázka, ktorá pretkáva celý náš život, a ktorá bude pretkávať aj celý váš život. Je naozaj dobré sa zamyslieť nad tým, koho skutočne hľadáme.“

 

Stať z evanjelia, kedy sa po zmŕtvychvstaní stretá Mária Magdaléna s Ježišom, si sestry samé vybrali. Dokonca pred večnými sľubmi prosili o modlitbu deviatnika, kde bolo evanjelium viac vysvetlené a spojené s modlitbou za ne. Po príhovore saleziána Františka sestry Elena, Mária a Zuzana po jednej zložili svoje večné sľuby a vlastnoručne podpísali dokument na oltári. Ich sľuby prijímala delegátka generálnej predstavenej, provinciálka saleziánok na Slovensku, sestra Jana Kurkinová. Sestry si vybrali aj dve svedkyne zo svojich radov, Katarínu Bérešovú a Marie Bartovú.

 

Svojím „Áno navždy“ sa sestry Elena, Mária a Zuzana zaradili medzi ostatné večné sestry. Tie, ktoré boli z nich prítomné, im vyjadrili radosť gestom prijatia. Na záver slávnosti nové večné sestry predniesli ďakovnú modlitbu a všetkých prítomných pozvali na pohostenie. Na ihriskách saleziánskeho strediska v Trnave na Kopánke sa oslavovalo v príjemnej, rodinnej, saleziánskej atmosfére.

 

Dagmara Čepelová FMA

Foto: Nikola Mihalčinová FMA