Nestratiť pred Vianocami to podstatné!

Mať termín na článok na webke v tesnom predvianočnom čase naozaj poteší. V bystrickej komunite a stredisku, tak ako asi všade, je rušný čas. Upratovanie, chystanie darčekov, zdobenie, pečenie, vyučtovanie, duchovná obnova, spovedanie, predvianočné punče a kapustnice, …. niekedy sa môže stať, že si ani nevšimneme, Kto sa to má narodiť a čo je to naozaj najdôležitejšie na Vianociach.

 

Aj preto sme sa snažili spolu s mladými zamerať sa na vďačnosť. V rámci prípravy Animátorského činu roka mal každý priestor vyjadriť svoje ocenenie nielen jednému animátorovi, či animátorke, ale pozrieť sa na vďačnosť širšie. Čo nám tento rok dal, čo sme sa naučili? Čo nechceme vnímať ako samozrejmosť, ale ako dar je nezištnosť služby mladých. Ale aj veľkých, ktorí darujú svoj čas pre druhých. Na tréningoch, stretkách, pri príprave väčších aj menších akcií pre deti aj celé rodiny. V piatok 22.12 (možno práve budete čítať tento článok) si celá saleziánska komunita, rodiny a mladí zasadneme k prestretému stolu, aby sme im poďakovali.

 

Pre nás sestry je tento adventný čas naozaj špecifický. Už pomaly sa vybaľujeme a zabývavame v novom dome, kde sme sa vďaka našim bratom v novembri mohli presťahovať. Pripravujeme sa na slávenie vianočných sviatkov spoločne s bratmi saleziánmi. Prajeme aj vám požehnané vianočné sviatky!

 

Mária Gregová