Každý deň stretnúť človeka alebo október v Dolnom Kubíne v znamení stretnutí

Možno si pamätáte báseň od Jána Kostru Každý deň stretnúť človeka. A presne tretí októbrový týždeň sa niesol v dolnokubínskom stredisku v znamení stretnutí.

 

V utorok mala sr. Vierka stretnutie s rodičmi v škole, keďže sa konalo rodičovské združenie. Okrem iného sa rozoberali aj prijímačky, keďže jej deviataci začínajú riešiť, kam na stredné školy.

 

Vo štvrtok večer sa uskutočnil 2. ročník stretnutia žien. Cieľom bolo pozvať ženy, maminy z našej farnosti a spoločne sa stretnúť, viac sa spoznať, ale i duchovne sa obnoviť. Po úvodnom neformálnom rozbehu, kde sa mali možnosť ženy medzi sebou viac spoznať cez rôzne aktivity a témy rozhovorov, sme sa prehupli do duchovnej obnovy. V nej sme sa zjednotili s celou saleziánskou rodinou a prípravou na storočnicu SDB na Slovensku. Po nej sme sa  stretli v  kaplnke s Pánom nášho života, kde cez ticho,  spontánne prosby i piesne sme posilnili náš duchovný život. V závere sme si obzreli vynovené priestory sestier v dome a stretnutie sme zakončili agape.

 

V sobotu nás čakal tradičný mariánsky výstup na Choč. Po slnečnom týždni a upršanom piatku sme rozpačito vstávali ráno s myšlienkou, aké počasie nás bude čakať. Ale Panna Mária sa nedala zahanbiť. Bolo príjemne, pri stúpaní do kopca až teplo, zato hore nás poriadne vyfúkalo. Vyše 40 odvážnych farníkov-turistov vyšlo na najvyšší vrch Oravskej vrchoviny, aby ďakovalo Pánovi za dar spoločenstva pri sv. omsi a sv. Františka Saleského. Jeho myšlienky nás totiž sprevádzali na vrchol. Bol to už 32. ročník, ktorý každoročne organizujú saleziáni spolupracovníci z Dolného Kubína.

 

Týždeň sme ukončili v nedeľu poobede formačným stretnutím animátorov so sr. Dáškou a animátorkou Luciou Zanovitovou. Nech sa nám darí každý deň stretnúť človeka….

 

Sr. Viera Antalíková

Foto: archív sestier saleziánok a Kramárovci