V Dubnici finišujú aktivity pred prázdninami

Kým v škole zazvoní naposledy, saleziánske strediská ešte čaká bohatý program. V Dubnici sa finišuje s krúžkami a stretkami a už aj kolujú pozvánky do aktivít v novom školskom roku.

 

Stretká – rovesnícke skupiny – ktoré sú zreničkou  oka saleziánskej činnosti – tento rok prešli svojou cestou dozrievania a skvelých zážitkov priateľstva. Nové stretko štvrtáčiek a piatačiek Campionky vzniklo s víziou vytvoriť skupinku dievčat, ktoré sa budú vo svojom živote inšpirovať najkrajším ženským vzorom – Pannou Máriou. Počas prvého roka fungovania sa zamerali na budovanie vzájomných priateľských vzťahov a spoznávanie životných príbehov sympatických svätíc. Na konci školského roka dubnické stretká ešte čakajú výlety, nocovačky, plavba loďou alebo stretnutie vďačnosti s mamami dievčat.

 

Tanečná skupina Lauradance sa tento rok zúčastnila rekordného počtu súťaží – aby si vynahradili tie prázdnejšie minulé roky. Podarilo sa im vybojovať zlato, striebro aj bronz. Najmladšie tanečnice najradšej vystupujú s tančekom Lesné víly, v ktorom publikum prenesú do rozprávkového lesa. Ich o trošku staršie kamarátky vedia rozžiariť pódium vo veľkej zostave Ohňostroj a vo veselých mini formáciách Bubble up a Mušketierky. Dievčatá z kategórie mládež si priniesli bronz z celoslovenskej súťaže Deň tanca s choreografiou Retro – plnou dynamiky, romantiky a akrobacie.

 

Krúžok ukulele stihol už zopár koncertíkov a vždy navodil tú správnu pohodovú atmosféru, ako to dokáže tento malý strunový nástroj. Poteší, že divákom zahrajú pieseň na želanie – ak si ju pravda zaprajú v rámci ich playlistu.

 

Eko-krúžok Záchranári sa popri svojich štandardných environmentálnych a verejnoprospešných záujmoch zapojil aj do pomoci pre Ukrajinu. Prípravy na letné tábory sú v plnom prúde. Vždy je veľkou radosťou, keď môže do nich nastúpiť nová generácia animátorov a priniesť svoj originálny svieži vklad.

 

Prajeme všetkým požehnaný koniec školy a následne začiatok prázdnin. A potom sa vidíme v Trenčíne na T22.

 

Andrea Miklovičová

foto: z archívu strediska Laura v Dubnici nad Váhom