Saleziánska mládež oslávi v Košiciach 30-te výročie vzniku Domky

Bratislava, 24. 08. 2021 – Pri príležitosti návštevy pápeža Františka v Košiciach, ktorý sem pozýva mladých z celého Slovenska, sa saleziánska mládež ako aj celá saleziánska rodina stretne najprv v stredisku na Kalvárii. Tu oslávi 30-te výročie vzniku Domky – Združenia saleziánskej mládeže.

 

Priestory saleziánskeho strediska na Kalvárii sú pre Združenie výnimočné, nakoľko práve tu pred 30-timi rokmi Domka vznikla. Pri jej založení stál salezián don Karol Maník, ktorý bude na slávnostnej svätej omši kazateľom.

 

Organizátori dnes zverejnili program na sociálnych sieťach. Pozývajú mladých nielen z Domky, ale aj celej saleziánskej rodiny. Na všetkých bude od 10:00 hod. čakať príjemná rodinná atmosféra s hudbou, tancami, atrakciami, či dobrou kávou. O 11:00 hod. vyvrcholí oslava slávnostnou svätou omšou, ktorú bude celebrovať súčasný predseda Združenia don Ján Holubčík SDB.

 

Počas oslavy prebehne aj vylosovanie aktivity #domkachallenge, do ktorej sa mohli jednotlivé strediská počas celého leta zapojiť. Výherné stredisko získa DRON DJI RYZE TELLO IRON MAN EDITION. „Samozrejme platí, že strediská sa ešte môžu do #domkachallegne zapojiť. Čakáme na vaše videá či fotky z výziev do konca prázdnin,“ doplnila PR manažérka Domky, Terézia Piknová.

 

Oslavy 30-teho výročia DOMKY sa uskutočnia 14. septembra 2021 v priestoroch saleziánskeho strediska Kalvária v Košiciach od 10:00 do 12:30. Potom sa spoločne všetci zaregistrovaní presunú na stretnutie s pápežom Františkom na Štadión TJ Lokomotíva.

 

tp