O žarte na 1. apríla alebo krásnom darčeku k narodeninám

Neviem či aj vy, ale ja vždy očakávam na prvého apríla niečo nezvyčajné. A tak to bolo aj teraz. Hneď ráno mi cinkla sms správa, aby som čakala kuriéra, ktorý mi prinesie balík. Prvá vec, čo mi napadla, že to bude nejaký prvoaprílový žart. Však nemám žiaden sviatok a ani som si nič neobjednávala.  V komunite na Troch hôrkach v Košiciach sme sa smiali, čo keď je to ešte darček k 30-tke (ktorú som mala v októbri minulého roka). Prišiel mi to ako fakt dobrý vtip. No nič. Zostávalo mi len čakať.

 

Kuriér prišiel. Odovzdal mi balík a ja som s radosťou a napätím rozbaľovala krabicu. Čuduj sa svete, naozaj to bol neskorý dar k narodeninám. Veľmi ma to pobavilo, aké je super dostávať darčeky celý rok. To, čo sa ma však veľmi dotklo bola práve myšlienka na obraze, ktorý som dostala.

 

„Vôbec sa neznepokojujem. Boh mi dáva presne to, čo dokážem uniesť,“ povedala svätá Terezka. Veľmi príhodná myšlienka do dní, ktoré práve prežívam. Keby som tento dar dostala v čase, kedy som mala sviatok, asi by to pre mňa až tak veľa neznamenalo. Teraz, podpísaný rôznymi udalosťami, si vychutnávam túto myšlienku viac a viac. A ja ďakujem Bohu, že náhody určite neexistujú .

 

Ala Badačová