Februárový časopis Rebrík isto „zasýti“ každého čitateľa. Témou čísla je stretnutie pri jedle.

Téma februárového čísla STRETNUTIE PRI JEDLE zasýti vari každého pozorného čitateľa. Každý vie, že jedlo je dôležitá súčasť nášho života. Aj v Biblii sa na mnohých miestach spomína jedlo a jeho príprava – čo ponúkol Abrahám a Sára návšteve? Za čo vymenil Ezau svoje právo prvorodeného a čím sa živil Ján Krstiteľ na púšti? Čo Jedol Pán Ježiš so svojimi učeníkmi na Poslednej večeri a čo po zmŕtvychvstaní? To všetko sa dočítate hneď na prvej dvojstránke.

 

Banány sú pre nás príjemným obohatením našej stravy. Rozlične upravené banány tvoria v mnohých afrických krajinách dôležitú súčasť výživy. Viac sa dočítate v článku Banány – ako ich nepoznáte na strane 8. Ozaj, vedeli ste, že na svete existuje viac než 1000 druhov banánov? Máte obľúbené jedlá a chcete si zapísať ich recept? Teraz to už nebude problém, lebo na čitateľov – čaká Moja kniha receptov, ktorú sprevádza príbeh kuchárskych začiatkov malého Artúra a aj jeho obľúbený recept. Knihu možno rozšíriť o ďalšie stránky, ktoré sa dajú stiahnuť zo stránky www.rebrik.sk.

 

Typickým fašiangovým jedlom sú šišky s lekvárom, fánky a rozličné zabíjačkové špeciality. Dvojstránku plnú masiek a ďalších zaujímavostí o fašiangoch ponúka rubrika Vypátrali sme pre teba. Po fašiangoch sa začína Pôstne obdobie – článok Pôst pre celú rodinu ponúka návod, ako sa spoločne v rodine môžeme pripravovať na oslavu Kristovho zmŕtvychvstania. Viac sa dočítate na strane 25.

 

Viac informácií o februárovom vydaní časopisu, alebo možnosti objednať si ho, nájdete tu: http://www.donbosco.sk/tovar/rebrik-februar-2021

 

Katarína Jantáková a Peter Novák

Vydavateľstvo DON BOSCO