Decembrová Viera do Vrecka: Všímajme si dobro, naozaj tu je a ako sa neunaviť z konania dobra

Všímajme si dobro, naozaj tu je (nenápadné, ale predsa mocné. Dobro premieňa) – je názov decembrovej brožúrky z dielne edície Viera do vrecka, ktorej autorom je Marián Gavenda, katolícky kňaz a publicista.

 

„Buďte dobrí, ak môžete – takto sa volá film režiséra Luigiho Magniho o svätom Filipovi Nerim. Celým filmom sa nesie melódia a pieseň s rovnakými slovami a s dodatkom v refréne: „tutto il resto é vanitá“ – „všetko ostatné je márnosť“. Okrem konania dobra totiž naozaj nemá nič iné zmysel, všetko ostatné je márnosť. Táto samozrejmosť však v praxi nie je vôbec jednoduchá…

 

V tejto brožúrke nájdete mnoho povzbudenia, ale aj výzvy a príležitosti pre konanie dobra. Bližšie info o brožúrke, ako aj možnosť objednať si ju, nájdete tu: http://www.donbosco.sk/tovar/vsimajme-si-dobro-naozaj-je-tu

 

Ako sa neunaviť z konania dobra? Dozviete sa v decembrovej relácii Viera do vrecka

Rozhodnutie robiť dobro druhým nás niečo stojí. Ako pri tom nestrácať radosť a silu? Prezradia spisovateľ a prekladateľ o. Marián Gavenda, provinciálna predstavená saleziánok Monika Skalová FMA a manželia Dalimil a Mária Hatokovci.

 

Predchádzajúce diely a bonusové videá si môžete pozrieť na saleziánskom youtube kanáli. Viac o tejto téme sa dočítate v brožúrke Vydavateľstva DON BOSCO s názvom Všímajme si dobro, naozaj tu je.

 

Zdroj: saleziani.sk