Kto kampaň organizuje?

Sme sestry saleziánky. Na ulici nás málokto prehliadne – zvyčajne sa pohybujeme rýchlo (na bicykli ešte rýchlejšie), na hlave nám veje šedý závoj a usmievame sa. Najčastejšie nás stretnete medzi mladými – v školách, mládežníckych strediskách, centre pre deti a rodiny, vo farnostiach, v rómskych osadách. Viac sa o nás môžete dozvedieť napríklad tu: https://rehole.sk/detaily.php?d=36 alebo tu: https://salezianky.sk/

Žijeme v 12 mestách na Slovensku, v Baku (Azerbajdžan) a 5 slovenských sestier je roztrúsených v ďalších krajinách. Niekedy sa nás ľudia pýtajú, prečo nie sme aj v ich meste či obci, v ich farnosti, v ich škole… Aj ich deti by chceli mať pani učiteľku saleziánku, aj ich vnúčatá by chceli mať stretko a tábor u saleziánok. Ale nás je len 83.

Máme však dobrú správu – už čoskoro nás bude viac. Viac sestier pre vaše deti a vnúčatá. Aj pre deti, ktoré nemôžu byť s rodičmi. Viac sestier pre mladých, ktorí potrebujú vypočuť, nasmerovať, podporiť. 

Komu pomôžeme?

Terezka, Marianka a Maťka túžia darovať svoj život Bohu a mladým. V noviciáte ich čaká ešte niekoľko mesiacov štúdia a formácie a stanú sa sestrami saleziánkami. Odvážne odpovedali na Pánovo volanie a pripravujú sa na svoje zasvätenie.

Každé nové povolanie je pre nás dar od Boha. Čím viac noviciek, tým viac radosti. Ale aj výdavkov pre provinciu. Formácia niečo stojí. Približne 12.000 eur ročne na jednu novicku.

Odkiaľ máme peniaze?

Na živobytie si zarábame ako učiteľky, sociálne pracovníčky, vychovávateľky. Niektoré sestry majú v zamestnaní iba čiastočný úväzok. Aby mali čas a silu venovať sa deťom a mladým v saleziánskych strediskách, farnostiach, v mládežníckej organizácii Laura a Domka. Dobrovoľnícky. Teda zadarmo. Žiaden Vatikán. Žiaden Soroš. To, čo si zarobíme, minieme na naše bežné výdavky, vrátane bežných opráv a energií v našich domoch. Áno, v tých domoch, kam prichádzajú aj deti a mladí. A prispievajú dobrou náladou.

Toto je dôvod, prečo sa obraciame na vás. Ak vám záleží na tom, aby aj ďalšie generácie slovenských detí a mladých zažili preventívny výchovný systém dona Bosca v podaní sestier saleziánok, pomôžte nám zabezpečiť financovanie výdavkov na noviciát.

Na čo konkrétne budú peniaze z tejto kampane použité?

Našim cieľom je zohnať do konca roku 2023 ešte 4 000 eur, ktoré použijeme na krytie časti výdavkov pre naše 3 novicky.

1 deň noviciátu (bývanie, strava) stojí 35 eur (1 050 eur za mesiac). Okrem toho mávajú novicky výdavky na cestovné, lieky ap.

Celú získanú sumu použijeme na krytie výdavkov noviciek. V prípade, že získame menej ako 4 000 eur, chýbajúce peniaze budeme hľadať inými cestami.

Veríme, že tak ako nám Pán posiela nové povolania, bude nám posielať aj dobrodincov.

Staňte sa súčasťou diela, ktoré založil don Bosco – podporte nás finančne a modlitbou!

ĎAKUJEME!