Misijná organizácia VIDES v lete opäť poteší deti cez dobrovoľníkov a saleziánky darovaným časom

Po ročnej príprave v misijnom projekte VIDES sa dvadsať mladých ľudí spolu so sestrami saleziánkami v lete vyberie na svoju letnú misijnú skúsenosť. Bude to už dvadsiatykrát na letných táboroch pre deti. Svojimi pripravovanými aktivitami a darovaným časom potešia deti v rôznych kútoch Slovenska. Nebudú chýbať ani zahraničné destinácie.

 

Tento rok VIDES oslavuje dvadsať rokov svojej existencie. V priebehu toho času viac ako dvesto mladých ľudí urobilo radosť deťom v chudobných oblastiach Slovenska. Angažovali sa i v zahraničí. Konkrétne ich hostila Ukrajina, Rumunsko, Bulharsko, Srbsko, Chorvátsko, Albánsko, Azerbajdžan, Angola, Juhoafrická republika, Filipíny, Anglicko, Belgicko, Taliansko, Španielsko, Sibír.

 

Mladí dobrovoľníci sa v šk. roku 2022/2023 pripravovali počas piatich víkendov. Svoje letné pôsobenie na Slovensku sústredia v rómskych komunitách na Luniku 9 v Košiciach, Poštárke v Bardejove a na Orechovom Dvore v Nitre. Ďalší dobrovoľníci organizujú tábor pre deti v Sološnici a mládežnícku animátorskú chatu pre mladých z Kuchyne na Záhorí. Nebudú pri tom chýbať ani sestry saleziánky. Mladých budú sprevádzať sestra Monika Foltýnová, Marta Baňasová, Martina Alaxová a Františka Martinková.

 

Jedna skupinka dobrovoľníkov sa zapojí do organizovania letného tábora pre ukrajinské deti, ktoré bývajú v Gabčíkove. VIDESáci sa pripravujú aj na zahraničnú letnú misiu do Rumunska k deťom rumunských Slovákov. Po týchto letných akciách sa už tešia na duchovné cvičenia, aby načerpali sily v tichu a modlitbe.

 

Dobrovoľnícku činnosť misijnej organizácie VIDES, môžete podporiť na tomto odkaze alebo cez QR kód vo fotogalérií na plagáte. Novinky o organizácií a jej činnosti pre deti a mladých môžete sledovať na webovej stránke vides.sk.

 

VIDES tím