Čo nového DO.MA? píše komunita z Bratislavy Kremnickej

Otázka, čo máš, máte  nového, by mohla zaznieť aj na adresu komunity Bratislava – Kremnická. Aby ste boli v obraze, skúsime sa trochu obzrieť späť.

 

Dokončili sa posledné úpravy vnútri aj vonku v dome na Kremnickej 19. Dať krásnym priestorom krásnu dušu je ťažká úloha. Ale pomaly sme sa v tom rozbehli. Ponúknuť niečo z našej charizmy, čím by sme obohatili svoje prostredie, je pre nás veľká výzva. Komunita sa zomkla aj v tejto oblasti a ponúkli sme najmä pre rodinky výchovno- formačné poobedia. Pekný ohlas mala napr. téma o dosahu virtuálneho sveta na deti v rodinách, predstavenie výchovných spôsobov dona Bosca, alebo duchovné obnovy pre mamičky z farnosti. Stretnúť sa s našimi bývalými animátorkami už v roli mamičiek je veľmi milé. Takisto je milé stretnúť „nové tváre“:  mamičky prvoprijímajúcich detí.

 

Teší nás aj stretnutie s dobrodincami, ktorých postupne pozývame na večeru či deň otvorených dverí, aby sme im prejavili vďačnosť. Rady sme privítali  aj účastníčky stretnutia direktoriek, školenia ekonómiek, dievčatá z GPS a tešíme sa aj na vás.

 

Skrášľujeme si dom aj vonku

No venujeme sa aj iným aktivitám. Určite si viete predstaviť, ako to vyzerá okolo domu, kde sa pár rokov budovalo. Keďže každá máme dary na niečo iné, našli sa sestry, ktorým ležalo na srdci naše vonkajšie prostredie. Tak vznikali nápady, ale aj konkrétne kroky. Sestra Dáška sa chytila rýľa, motyky a iných náradí a začala skrášľovať  kvetinami a skalkami predzáhradku, ale aj priestor vysnívaný ako oddychová zóna, za domom č.17. Príďte sa pozrieť a už uvidíte plody trpezlivej práce pretkanej modlitbou.

 

Daniela sa sústredila na priestor vedľa  19-tky „posiaty“ množstvom všelijakého odpadu po stavbe.  Túžba urobiť tam zeleninovú mini záhradku bola zo začiatku, pri prvých snaženiach porýľovať a zbaviť sa všetkého  možného a nemožného, korunovaná neúspechom. Kto sa však nevzdáva a dôveruje, veď viete KOMU, hľadá nové riešenia. Po ulici nám mesiace brázdili, pracovali a robili kvalitný rámus rôzne mechanizmy, aby opravovali zastaralé vodovodné potrubia. Z reči do reči sa našiel jeden primeraný bágrik a nákladiak s ich ústretovými vodičmi, ktorí s „požehnaním“ stavbyvedúceho pohodovo odstránili čo nám nevyhovovalo. Pán nech im to mnohonásobne odmení, lebo to bolo za Pán Boh zaplať. Nuž a potom prišiel ďalší nákladiak a priviezol prvotriednu hlinu.

 

Takto to bolo na počiatku záhradky, čo bude ďalej, to tiež závisí od Božieho požehnania a potu tváre, v ktorej dorábame svoj každodenný chlieb i zeleninu.

 

DS, MM