Saleziánky mali interný webinár. Témou bola oblasť sociálnej komunikácie

Saleziánky sa vzdelávali v oblasti sociálnej komunikácie. Interný webinár, v ktorom sa predstavoval dokument Sprievodné línie pre prítomnosť FMA na sociálnych sieťach, absolvovalo dvadsaťsedem sestier.

 

Webinár sa uskutočnil posledný marcový týždeň online v troch termínoch. Predstavenie celosvetového interného dokumentu saleziánok organizovala sestra Dagmara Čepelová, delegátka sociálnej komunikácie FMA na Slovensku. V online priestore sestry mali možnosť počuť a cez prezentáciu vidieť obsah dokumentu. V diskusií sa vyjadrili k obsahu a svojej prítomnosti na sociálnych sieťach.  „Som vďačná za takéto možnosti stretnutia, aj za sestry, ktoré pripravia a podelia sa o webináre. Zazneli tam veľmi pekné podnety, dotklo sa to mnohých oblastí,“ zhodnotila webinár účastníčka Andrea Badíková.

 

Neoddeliteľnou súčasťou tohto vzdelávania po online stretnutí bola spätná väzba. Účastníčky okrem zhodnotenia náplne cieľa, vyjadrovali aj svoje záujmy v súvislosti s médiami do budúcnosti. „Ako tá, ktorá nefrčí na sieťach by som potrebovala z času na čas sa dostať do obrazu. Napríklad na čom ktorá veková kategória frčí (ako to bolo aj spomenuté), vedieť riziká,“ hovorí sestra Erika Páterková. „Potrebovala by som možno predstavenie a fungovanie sociálnych sietí, kde sú teraz deti a mladi a ako ich v tom sprevádzať, ale to vlastne je aj v digitálnych rodičoch,“ povedala sestra Zuzana Šmotláková.

 

„Som rada, že inštitút reflektuje to, čím mladí aj spoločnosť žije a nechce sa len pasívne prizerať,“ vyjadrila sa na záver sestra Marta Peťková, radkyňa pre saleziánsku rodinu v slovenskej provincií saleziánok.