Ďalšie mladé ženy prehovorili, už ich je sedem v Kampani Konkrétne tváre

V Kampani Konkrétne tváre za vašimi 2% pre saleziánky, prehovorili ďalšie mladé ženy. O Margit Skalovej ste už čítali v našom prvom článku. A my pokračujeme úspešne v odhaľovaní pozitívneho vplyvu výchovnej činnosti saleziánok na mladých. Čítajte a darujte nám 2%!

 

Martina Škutová

Momentálne pracujem ako koordinátorka vzdelávania v občianskom združení, Domka – združenie saleziánskej mládeže. Pred birmovkou si ma spolu s kamarátmi odchytila saleziánka Mária Futejová, ktorá sa nám venovala v príprave na birmovku v priestoroch charity a následne ma poprosila, či by som mohla pomáhať v detskom zbore s deťmi. Cez leto som išla na denný tábor, kde sa zrodil nápad mať stretko so svojimi rovesníkmi, kde som našla skutočných kamarátov. Dodnes, keď sa stretneme máme si čo povedať, spomíname na super „teen“ časy. Neskôr som mala spolu so saleziánkou Ankou Šutkovou stretko dievčat 7. ročníka a doteraz sa pohybujem v saleziánskom svete.

Saleziánky mi vytvorili priestor na spoznávanie nových ľudí, vytvorenie skutočných kamarátstiev, nových výziev, nadobudnutie skúsenosti s organizáciou a pod. Vďaka realizácii akcii KubCup, kde som bola ako dobrovoľníčka, som vedela povedať, čo ma baví a kde chcem ísť ďalej na vysokú školu. Veľmi si cením, že ma konkrétne jedna saleziánka naučila počúvať druhých, čo mi prišlo prospešné sa dostať blízko k mladým a snažiť sa ich pochopiť. Saleziánky mi dali priestor spoznať chudobu ľudí cez misijný projekt Vides, ktorý mi dosť zmenil pohľad na život, nie všetko čo chceme aj potrebujeme a ľudia s málom vedia byť vďačnejší a šťastnejší. Želám každému mladému zažiť tak plnohodnotné teen roky, aké som zažila ja a s radosťou na ne spomínať.

 

Andrea Pilná

K sestrám saleziánkam som sa dostala cez detský zbor ako malá prváčka. Neskôr som začala chodiť na stretká a tak sa začala cesta, na ktorej som spoznávala sestry saleziánky, s ktorými som zažila a stále zažívam veľa pekného a obohacujúceho. Pracujem v špeciálnej základnej škole pre deti s mentálnym postihnutím a autizmom. Myslím si, že aj vďaka saleziánkam vnímam svoju prácu ako poslanie, v ktorom vidím obrovský zmysel. Každodenne čerpám aj vo svojej práci z animátorských skúseností. Život v spoločenstve sestier saleziánok mi ponúkol aj  iný rozmer hodnôt, ktoré teraz žijem a za ktoré som vďačná. Občas mi napadne otázka, kde by som asi bola ak by neboli v našom meste saleziánky a saleziáni. Odpovedať na ňu síce neviem ale vždy si v tej chvíli uvedomím aký je to veľký dar.

 

Martina Chvojková

Som mama na rodičovskej. Saleziánkam vďačím za veľmi veľa. Vzhľadom na môj osobný príbeh by som chcela vyzdvihnúť detský spevácky zbor, prípravu na birmovku v ich réžii na základnej škole, stretká, duchovné a osobné sprevádzanie počas strednej a vysokej školy a krásnu a zmysluplne prežitú mladosť v službe spolu s nimi cez animátorstvo, ktoré zásadným spôsobom ovplyvnili môj charakter, vzťah k Bohu, výber životného partnera a veľa iného. Ich saleziánsky spôsob života ma tak inšpiroval, že som sa stala saleziánkou spolupracovníčkou a aj profesijne sa venujem sprevádzaniu slobodných a párov cez mentoring, koučing a vzdelávanie. Naša dcéra Laurinka v teenagerskom veku s nimi tiež spolupracuje. Je skvelé vedieť, že je v dobrých rukách.

 

Miška Jakubová

Som lekárka a mama 4 detí. Saleziánkam a celej saleziánskej rodine vďačím za to, kde som a kto som teraz. Vďaka nezištnej spolupráci s nimi mám dnes skvelého muža a rodinu. Nie bezchybnú, ale parádnu! Ich sprevádzanie mi otvorilo oči na krásno v živote, ich požehnanie a modlitby stále cítim a uvedomujem si milosť v každodennom živote. Saleziánky, saleziáni, ďakujem!

 

Mária Šimkovičová

Moje momentálne zamestnanie je rodičovská dovolenka. So sestrami som sa stretla už ako 3 ročná v CMŠ Márie Dominiky Mazzarellovej na Lachovej v Bratislave. Odvtedy ma sestry sprevádzali životom, či už na dievčenských stretkach na Mamateyke, až po zoznámenie sa s mojím manželom (však Zuzka Saloňová). Asi ani neviem slovami opísať vďaku, ktorú cítim, keď si spomeniem na všetky sestry FMA, ktoré mi Nebeský Otec poslal do cesty. Teraz môžem zažívať toto aj pri mojej dcére, ktorá tiež navštevuje škôlku na Lachovej, kde sestry pôsobia.

 

Monika Búriová

Aktuálne pracujem ako Laboratórny diagnostik klinickej biochémie v nemocnici vo Zvolene. Od malička som vyrastala v saleziánskej charizme, keďže moji rodičia sú saleziáni spolupracovníci a vychovávali nás podľa preventívneho systému dona Bosca. Už na ZŠ som začala chodiť na stretká k sestrám saleziánkam a stretká ma sprevádzali celú moju mladosť až po vysokú školu. Vďaka sestrám som si  našla mnohé úprimné kamarátky na celý život, zažila úžasné akcie, naučila sa vnímať Boží hlas v mojom živote, prehĺbila som si vieru počas duchovných cvičení. Vďaka nim a združeniu Laura som sa spoznala s mojim manželom a našu lásku sme spečatili na sviatok Márie Dominiky Mazzarelovej. V mojom živote som sa mnohokrát presvedčila o čom hovoril don Bosco: „Dôverujte Panne Márií a uvidíte, čo sú zázraky.“

 

Darujte nám 2% pre ďalšiu konkrétnu tvár, ktorú naša výchovná činnosť, vďaka dobrému vzdelávaniu nás sestier, môže pozitívne ovplyvniť. Tlačivo si môžete stiahnuť tu.

 

Dagmara Čepelová FMA