Pôstny challenge alebo keď messenger v Trnave už o šiestej pípa  

Čas 6:00 a messenger pípa. Opäť prichádzajú dve správy, jedna s Božím slovom a druhá s výzvou na deň. Čo sa to deje? Pôstny challenge predsa.  Už druhý rok sme sa rozhodli prežiť pôst s mladými ako výzvu. Vytvorili sme skupinu, ktorá spoločne kráča, povzbudzuje sa, rozširuje si obzor, prekračuje svoju komfortnú zónu a túži sa viac priblížiť k Bohu.

 

Čo o výzve hovoria samotní mladí chalani?

„Pôstnu výzvu som si vybral pretože som súťaživejší typ a ešte keď to môžem spojiť so sebarozozvojom a pomocou druhým, tak je to úplne najlepšie. Každý deň mám motiváciu splniť výzvu, lebo viem, že sa z toho minimálne poteším ja, ale hlavne druhí, ktorým som vyčaril úsmev na tvári. A som za to rád že môžem hoci aj malinkými skutkami potešiť tak veľmi človeka.“ (Marek)

„Mne sa na výzvach páči, že zakaždým sú úlohy originálne a nebývajú ani podobné. Do výzvy som sa prihlásil preto, lebo som mal veľmi pekné zážitky a spomienky na tú z minulého roka.“ (Tomáš)

„Tak ja som už vedel do akej výzvy idem keďže som sa zapojil už aj minulý rok. Je to úplne super keďže výzvy chodia do messengerovej skupiny každý deň o 6:00, a už to beriem tak automaticky, vstanem prečítam si evanjelium, ktoré chodí spoločne s výzvami. Potom si pozriem výzvu, niekedy sa musím prekonať, inokedy je výzva veľmi jednoduchá. Celkovo to hodnotím ako super prežitie pôstneho obdobia.“ (Matúš)

 

O výzve sa vyjadrili aj dievčatá

„Beriem to ako ďalšiu príležitosť zlepšovať si vzťah s Bohom a zbližovať sa s ľuďmi čo sú tiež zapojení. Táto výzva mi dáva ako introvertovi odvahu, prináša mi radosť a nové zážitky. Som veľmi rada, že som sa zapojila, a že si môžem každý deň spestriť inou aktivitou.“ (Laura)

„Do pôstnej výzvy som sa zapojila, lebo som chcela prežiť tento pôst viac “aktívne” a nie len ako každý rok, odopieraním si niečoho. Dáva mi aj ďalší cieľ, ktorý chcem cez deň dosiahnuť mimo školy a krúžkov. Každý deň som rada za to, že som mohla niekomu týmto spôsobom pomôcť alebo potešiť.“ (Lucka)

 

A okrem pôstneho challengu máme tu aj ten náš každodenný. V tom sme sa v poslednej dobe popasovali s lyžiarskym výcvikom, jarnými prázdninami, prácou v záhrade i dome, štúdiom teológie, našimi zamestnaniami, víkendovkou pre animátorov, doučovaniami i stretkami … a už teraz sa tešíme na ďalšie výzvy, ktoré nám život prinesie.

 

Zuzka Šimková