Projekt Forty for you, pôstne zamyslenia pre mladých od zajtra začína

Laura, združenie mladých, v spolupráci so sestrami saleziánkami aj tento pripravili pôstne zamyslenia pre mladých s názvom Forty for you. Zamyslenia napísali mladí ľudia pre mladých. Ponúkajú priestor a podnety pre lepšie prežitie pôstneho obdobia a dôkladnejšiu duchovnú prípravu pred veľkonočnými sviatkami.

 

Kde nájdete projekt a ako dlho bude trvať

Tento rok sa do projektu zapojilo viac ako 50 dobrovoľníkov, ktorým sa podarilo vytvoriť zamyslenia nad evanjeliom každého dňa. Pre záujemcov budú dostupné v mobilnej aplikácii pre systém Android Forty ForYou, na FB stránke@FortyForYouinstagrame IG @lauramladez a na webe laura-mladez.sk.  

 

Projekt Forty for you začne na Popolcovú stredu a trvať bude do Veľkonočného pondelka, teda do 10. apríla 2023. Cieľom projektu je predovšetkým poskytnúť mladým, ale nie len im, podnety a priestor k hlbšiemu prežívaniu pôstneho obdobia. Ponúka zamyslenia vo forme zdieľania mladých ľudí, podnety na osobnú modlitbu a konkrétny skutok na deň v súlade s Božím Slovom a bonus – pieseň, myšlienku, návrh na prednášku. Ročník 2023 obohatia nedeľné zamyslenia z dielne sestier saleziánok, biblistiek.

 

Viac o projekte

Projekt Forty for you nepredstavuje len teóriu, ako lepšie prežiť pôst. Podnecuje mladého človeka k skutkom na prehĺbenie jeho viery. „Keď sa zamýšľam, ako ja vnímam celý projekt, je to jasné. For you…niečo pre teba! Niečo, čoho cieľom je tešiť, povzbudzovať, obohacovať iných. Je pre mňa nádherným pôstnym darom pre ľudí v dnešnej dobe.  Pomáha  prežiť štyridsať dní jednoduchšie, krajšie, no čo je podstatné, hlavne s veľkou hĺbkou vo vnútri. Nielen ako čas, kedy človek “nemôže“ počúvať príliš radostnú a hlasnú hudbu, nielen ako čas, kedy sa človek musí zriecť oveľa viac vecí ako obyčajne, nie len ako čas, kedy chodíme na krížovú cestu. Nielen ako čas, ktorý treba jednoducho “prežiť.“ S Forty for you sa dá prežiť pôst mimoriadne.“ hodnotí projekt autorka Lenka.

 

Zamyslenia sa dajú využívať aj ako forma rannej modlitby na internátoch či hodinách náboženstva.

 

Za tím Forty for you sr. Marta