Muzikál Bola raz jedna klietka už 5. februára na Kopánke

Práve v období prípravy na storočnicu saleziánov na Slovensku chceme nášho zakladateľa don Bosca osláviť veľkolepo! Muzikálom, ktorý je presne o ňom a o jeho krásnom vzťahu k Panne Márii Pomocnici, bez ktorej by sa neudial ten zázrak, ktorého svedkami sme dnes aj my. Pretože don Bosco a Panna Mária zachraňujú chlapcov zo zakliatej klietky po dnešný deň. Aj u nás, na Kopánke!

 

Môžete sa tešiť na veselú rozprávku, ktorá v sebe skrýva veľa humoru, výnimočných vizuálnych efektov, strhujúceho tanca a chytľavých pesničiek.

 

„Už pred dvadsiatimi rokmi som mal možnosť vidieť originálnu divadelnú hru „Príbehy o klietkach a príšerách“ od známeho saleziána, ktorý chrlí divadlá, Paola Ziniho. Hneď na prvý dojem ma táto rozprávka zaujala, ako aj jej geniálny nápad, ako veľmi jednoducho zobraziť don Boscov kľúč k srdciam mladých. Ten obraz uchopený v zaujímavom príbehu ma natoľko zasiahol, že som si toto dielo hneď preložil a v jednoduchej forme ho nacvičil s chlapcami v Humennom, ešte v roku 2002. Neskôr som sa rozhodol znova po tomto parádnom divadielku siahnuť a prerobiť ho na muzikál,“ hovorí režisér a salezián Juraj Kovaľ.

 

 

Vydajte sa aj vy spolu s odvážnym Jankom na dobrodružnú cestu plnú náročných úloh. Do krajiny, kde vládnu príšery a v strašidelnej klietke končí množstvo úbohých detí. Veľa statočných bojovníkov sa ich už pokúšalo zachrániť, ale márne. Až kým neprišiel jeden odvážny chlapec… Čo myslíte, podarí sa Jankovi zachrániť deti z klietky? A aká dobrodružná cesta, plná náročných úloh ho čaká? To sa dozvieme na premiére muzikálu 5. februára 2023 o 16:30 a 19:00 v Kultúrnom dome na Kopánke.

 

Svoje vstupenky si môžete zakúpiť na tel. č. +421 911 096 867 alebo vo farskej kancelárii na Kopánke

 

SDB Kopánka

Foto: Anna Cagalová