Prinášame predstavenie Hesla 2023 a plagáty v slovenskej verzii na stiahnutie

 

(Rím, 3. januára 2023) – Hlavný predstavený saleziánov každý rok vydáva Heslo, ktoré saleziánskej rodine pomáha určiť smerovanie na celý rok. Don Ángel Fernández Artime zvolil na rok 2023 Heslo: „Ako kvas v dnešnej ľudskej rodine“, ktoré odkazuje na Ježišovo podobenstvo.

 

V evanjeliách Ježiš prirovnáva Božie kráľovstvo ku kvasu pridanému do múky (Mt 13, 33; Lk 13, 20 – 21). „Používa sa ho veľmi málo, ale od všetkých ostatných prísad sa líši tým, že je živý. A pretože je živý, má schopnosť ovplyvňovať, meniť a premieňať celé cesto,“ vysvetľuje hlavný predstavený a vyzýva mladých ľudí a členov saleziánskej rodiny, aby boli kvasom vo svete a šírili evanjelium o Božom kráľovstve.

 

Don Artime upozorňuje, že Heslo 2023 je určené viacerým skupinám. Prvými sú deti a mladí ľudia všade tam, kde je prítomná saleziánska rodina. Tohtoročné Heslo im má pomôcť objaviť, „že každý z nich môže byť ako kvas, o ktorom hovorí Ježiš“. Ďalšou skupinou sú všetky zložky saleziánskej rodiny, ktoré pozýva, aby objavili svoj vlastný laický rozmer. A najmä zasvätené osoby pozýva byť kvasom v chlebe ľudstva a obohacovať sa laickosťou svojich bratov a sestier. „Sme povolaní dopĺňať sa navzájom ako rodina,“ uzatvára hlavný predstavený.

Predstavenie témy Hesla 2023 hlavným predstaveným si môžete prečítať TU.

PLAGÁT NA STIAHNUTIE (verzia 1)

PLAGÁT NA STIAHNUTIE (verzia 2)

 

Zdroj: saleziani.sk