„Puzzle našej každodennosti nás spájajú aj keď sme rozbehané,“ píšu sestry z Trnavy- Krížovej

Posledné dni u nás často nájdete na stole rozložené puzzle, ktoré spoločne skladáme, oddychujeme pri nich, rozprávame sa. Spájajú nás aj keď sme rozbehané.

 

A ako vyzerajú puzzle reality našich posledných dní?

Na zachytenie nášho života by sme potrebovali aj 5000 dielikov. Naše posledné mesiace, dni sú veľmi rýchle a intenzívne. Na spoločnom obraze by ste našli sr. Danku ako učí telesnú výchovu a náboženstvo, popritom sa snaží ponoriť do tajov Laury, behá s mladými v telocvični, každú stredu je s dievčatami 1. stupňa na oratku a popritom sa venuje animátorom a animátorkám.

 

Sr. Elu by ste našli na internáte medzi dievčatami, s birmovancami a niekde medzi knihami, kedy sa snaží niečo naučiť na teológiu a zároveň pripraviť svoj podiel na teológiu pre mladých. Okrem toho si tiež rada zabehá s mladými v telocvični.

 

Ak by ste hľadali sr. Majku, musíte nájsť najprv mladého, ktorý potrebuje pomôcť s matematikou. Majka totiž okrem práce s archívom doučuje matematiku, snaží sa byť nápomocná, kde sa dá a neustále nás drží a podporuje svojimi modlitbami a obetami.

 

Vidíte niekde učebnicu nemčiny? Tak tam môžete nájsť sr. Zuzku, ktorá okrem nemčiny učí aj náboženstvo. Popri tom sa venuje začínajúcim animátorom a prvoprijímajúcim deťom. Občas sa aj ona posadí ku knihám, aby sa niečo naučila v rámci jej štúdia teológie.

 

A kde je naša sr. Kaťa? Treba sa najprv pozrieť do záhrady alebo na miesto, kde sa niečo pokazilo. Ak ju nenájdete tam, skúste to na fare alebo v kostole, kde pravidelne kostolníči. Avšak okrem tej vonkajšej záhrady sa stará aj o našu komunitu, aby sme ako sestry kvitli.

 

Na našom obraze nechýbajú ani saleziáni, s ktorými pravidelne plánujeme a sme medzi mladými, či už v oratku, formačných večeroch pre animátorov alebo iných akciách farnosti.

 

Neviem, či by sa takéto puzzle naozaj dali vytvoriť, ale ak ste zvedaví, príďte medzi nás a uvidíte ako vyzerá náš bežný život.

 

sestry z Trnavy- Krížovej