Exallievi odštartovali 9. ročník úspešného projektu Darujme úsmev

Drahí exallievi, priatelia, podporovatelia, dobrodinci!

Prešiel ďalší rok a Združenie exallievov a priateľov dona Bosca na Slovensku ponúka svojim členom, spolupracovníkom, sympatizantom a všetkým ľuďom dobrej vôle možnosť zapojiť sa už po 9. krát do nášho celoslovenského sociálneho projektu Darujme úsmev.

 

Jeho cieľom je konkrétnym skutkom lásky – štedrosťou a dobročinnosťou – pomôcť núdznym medzi nami. Posledné roky sú pretkané skúškami, na ktoré asi nikto z nás nebol celkom pripravený. V našom okolí máme mnoho ľudí, ktorým najprv pandémia, neskôr vojnový konflikt v priamom susedstve a aktuálne energetická kríza negatívne ovplyvňuje ich život.

 

Každoročne túto zbierku začíname symbolicky sviatkom sv. Martina a Vaše príspevky budeme očakávať do sviatku sv. Mikuláša. Nech štedrosť a duch zdieľania, ktorý nám zanechali títo dvaja svätci sprevádza všetkých, ktorí sa akoukoľvek formou zapoja do tohto nášho projektu, ktorý len vďaka Vám dokáže každým rokom pomáhať viac a viac ľuďom.

 

Organizácia zbierky

Aj tento rok zbierku organizujeme v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou a saleziánskou rodinou. Okolo nás je veľa núdznych a veľa diel, kde sa dá pomáhať. Aj tohtoročný projekt chceme venovať dielam našej saleziánskej rodiny a taktiež rodinám a ľuďom, ktorí spadajú do systému pomoci SKCH.

 

Finančne môžete podporiť vzdelávanie mladých z núdznych rodín a taktiež rodiny, ktoré sa na základe rôznych negatívnych vplyvov a udalostí dostali na perifériu, na ktorú nás aj minulý rok upozornil pápež František.

 

Dovoľujeme si Vás  touto formou osloviť a požiadať o pomoc pri podpore nášho projektu, ktorého cieľom je pomôcť konkrétnym ľuďom, konkrétnym rodinám, konkrétnym komunitám.

 

Róbert Mruk
Prezident Združenia exallievov a priateľov dona Bosca na Slovensku a spoluzakladateľ projektu „Darujme úsmev“