Vydavateľstvo DON BOSCO ponúka životopis Margity Occhienovej, mamy dona Bosca

Saleziánske Vydavateľstvo DON BOSCO pripravilo v týchto dňoch reedíciu životopisu Margity Occhienovej s názvom: Život mamy Margity. V úvode knihy sa čitateľom prihovára don Peter Timko, provinciál SDB. Knihu je možné objednať si tu: https://www.donbosco.sk/tovar/zivot-mamy-margity

 

Viac o knihe:

Svätec nikdy nerastie sám. Don Bosco rástol v láskavom rodinnom prostredí, ktoré vytvárala svojou dobrotou jeho mama. Margita Occhienová (1788 – 1856) veľmi dobre rozumela životu, preto aj ľudia rozumeli jej. „Ľudová“ spiritualita tejto ženy sa zakladala na evanjeliových hodnotách. Ján Bosco ich prijal, žil a použil ako tehličky svätosti, ktorá nespočíva v pochopení ťažkých teologických kníh, ale v láskavej službe tým, čo sú okolo nás.

Mama Margita zomrela 25. novembra 1856 v prítomnosti svojho syna a mnohých chlapcov. Jej život je aj po dvesto rokoch inšpiráciou pre každého, kto chce byť vždy na pulze dní, bližšie k srdcu iných aj k Bohu.

 

O vydavateľstve:

Vydavateľstvo DON BOSCO je súčasťou saleziánskeho diela s osobitným poslaním šíriť ľudské dobro a evanjeliové hodnoty v podobe kvalitných kníh.
Všetky naše tituly a širšiu ponuku nájdete na našom e-shope www.donbosco.sk  alebo nám zavolajte na číslo 0911 780 296, prípadne napíšte na email objednavky@donbosco.sk

 

Peter Novák