Stal sa zázrak! Po ceste z parku začali humenské dievčatá vidieť

Prvý školský mesiac zbehol ako voda. Popri rozbiehaní školského roka v škole i v dome, hľadaní času stretiek a krúžkov a plánovaní na všetkých frontoch sme mysleli aj na mesiac stvorenstva, ktorý sa ukončil v utorok sviatkom sv. Františka z Asissi. Naše piatačky pod taktovkou sr. Januly odštartovali svoje stretká práve touto témou A vtedy sa stal zázrak, začali vidieť. Veď čítajte.

 

Prvé stretko: Byť niťou v sieti života

Viete aké je náročné, keď má viacero dievčat udržať ceruzku uviazanú na niekoľkých špagátoch presne tam, kde treba, a ešte ňou aj kresliť? Každá jedna musí špagát, ktorý má v ruke, napnúť tak akurát – ani priveľmi, ani primálo. Chce to od každej jednej kusisko dobrej vôle a trpezlivosti, aby sa to podarilo. A práve tak je to aj s našou Zemou: všetci sme zodpovední za to, ako žijeme na tomto svete.

 

Druhé stretko: Lienky

Dievčatá sa trochu viac spoznali s týmto malým stvorením a zistili, že taká lienka nie je iba pekná, ale aj užitočná. Vie si poradiť s nepríjemnými voškami a larvami motýľov. Jednoducho: v prírode má všetko svoj zmysel. Ak lienka zvládne byť užitočná pre iných, o čo skôr taká piatačka? A dievčatá túto výzvu prijali.

 

Tretie stretko: Od slov k činom

Kadekto chcel byť v škôlke smetiarom. Naše dievčatá si to vyskúšali na treťom stretku. Nahodené do reflexnej vesty, vyzbrojené rukavicami a vrecom na odpadky hrdinsky oslobodzovali Humenský park od neporiadku. Vyzbieraný odpad pretriedili a vhodili do tých správnych kontajnerov. A viete čo? Dostavil sa malý zázrak: po ceste z parku začali vidieť. Vidieť odpadky na ulici, ktoré si dovtedy nevšímali.

 

Som si istá, že okrem odpadkov sa im oči otvorili aj pre čosi iné. Krásu a užitočnosť malých tvorov, múdrosť, s akou Boh stvoril svet a dal mu pravidlá. Tiež jemné nitky, ktoré prepájajú ľudí navzájom, príležitosti prinášať kúsok dobra svojim blízkym.

 

Vidiace srdce vám za humenskú komunitu praje sr. Katka