Kurz GPS 4: „Idzeme? Nejdzeme? Do poslednej chvíle sme nevedeli, či sa stretneme naživo.“

Štvrtá víkendovka GPS kurzu, ktorý robia saleziánky pre dievčatá bola tentokrát v Dolnom Kubíne. „Idzeme? Nejdzeme? Do poslednej chvíle sme nevedeli, či sa stretneme naživo, ale konečne sa nám to podarilo! A rozhodne to stálo za to,“ zhodnotila jedna z 5. účastníčok kurzu.

 

Téma víkendového stretnutia nasledovať Ježiša sa odrazila aj v dvoch prednáškach emócie a priateľstvo. „Počas tohto víkendu sme sa spoločne mohli pozrieť na to, ako žijeme dobro v našich životoch a povolanie nasledovať Krista. Učili sme sa, čo znamená rozlišovať a počúvať Ducha Svätého, aké dôležité sú naše pocity na ceste k Bohu a čo s nimi robiť, aby sme boli pre druhých požehnaním. Zamýšľali sme sa nad hodnotou priateľstva a uvedomili sme si, aký obrovský dar sme dostali v sebe navzájom a tiež v priateľstve s Bohom,“ pokračujú v rozprávaní o kurze účastníčky.

 

V rámci programu dievčatá aj mediálne tvorili. Miestny kaplán Andrej Ondrejka im pomohol s vytvorením propagačného videa GPS.  Nechýbalo fotenie do videa, ktoré viedli sestry Mirka Tarajová, Janka Obalová a Ali Badačová, organizátorky kurzu. „Za všetky milosti sme mohli ďakovať v spoločnej modlitbe. Tiež vyprosovať pokoj pre Ukrajinu a celý svet počas večernej krížovej cesty. Bol to skvelý čas plný úprimnosti, dôvery, smiechu a prijatia. Vďaka za túto možnosť patrí našim vzácnym sestrám Ali, Nany a Mirke, ktoré nám pri modlitbách, prednáškach, ale aj spontánnych rozhovoroch ukazovali, ako žijú spiritualitu dona Bosca celým svojím srdcom,“ vyjadrili svoju vďaku dievčatá.