Život, fakty a čísla sestier pôsobiacich na Mamateyke v Bratislave  

Pri príležitosti konca cirkevného roka ďakujeme Pánovi zvlášť za tieto rôzne skutočnosti. Skoré otvorenie strediska a rozbehnutie všetkých druhov stretiek, aj pravidelnej činnosti. Od  5.septembra do 22.novembra, kedy prešla činnosť do online sfér, sme stihli všetko, aj bonus: brigádu birmovancov a výlet zo stredoškolského oratka.

 

Orientačné dní sa podarilo uskutočniť 9deväť krát a bolo 213 detí, z toho štyri triedy boli z Petržalky. Mali sme aj Ľudové misie, ktoré prišli kázať originál redemptoristi na čele s pátrom Michalom Zamkovským. Výstava o misiách, ktorá bola inštalovaná tri týždne, bola v kongresovej sále a chodili sme na ňu s deťmi zo školy aj zo stretiek.

 

Pri príležitosti 25. výročia sme mali špeciálne besedy s hosťami SDB aj FMA, ktorí pôsobili na Mamateyke. Po prvýkrát si prišli zaspomínať don Karol Maník a Elen Caunerová, druhýkrát sme privítali Maroša Husára a Kaťu Berešovú.

 

Boli sme aj na komunitárnom víkende v Plaveckom Mikuláši, kde sme stihli oddychovať, ale aj celodennú duchovnú obnovu. A na koniec, že sme napriek častým karanténam v školách, aj v bytovke všetky zatiaľ zdravé. Majte sa a do skorého videnia !

 

Mária Valkovičová