Vydavateľstvo DON BOSCO má novembrový časopis rebrík a knižnú novinku v Sile Slova

Novembrový Rebrík rozpráva o slobode

V súčasnosti sa často rozpráva o práve na slobodu a o obmedzovaní slobody. Téma novembrového Rebríka Sloboda (https://www.donbosco.sk/tovar/rebrik-november-2021) pomôže čitateľom nájsť odpovede na otázku Kedy sme slobodní? Zároveň ponúka rozhovor detí, ktoré sa rozprávajú o dobe, keď ľudia žili v neslobode komunistického útlaku. Tak sa pred čitateľmi otvárajú časom a spomienkovým optimizmom zakrývané negatívne aspekty totality a viac môžu byť vďační za slobodu, v ktorej môžu vyrastať.

 

Rozprávanie o neslobode v totalite plasticky doplní pani Anna Daňková. V rubrike Vypátrali sme pre teba rozpráva napínavý príbeh ich rodiny v 50. rokoch minulého storočia z pohľadu 12-ročného dievčaťa. Viac už neprezradíme – čítajte na strane 28 – 29. V strede novembrového čísla si čitatelia nájdu knižku Verím v spoločenstvo svätých. Je to novembrová oktáva, ktorú si deti môžu zložiť. Každý deň od 1. do 8. novembra si môžu vybrať jedného zosnulého z rodiny alebo zo známych, za ktorého budú obetovať svoje modlitby a dobré skutky. Pri modlitbách ich postupne bude sprevádzať osem svätých, ktorí už dosiahli nebo.

 

V rubrike Na ceste so svätými sa deti prostredníctvom komiksového príbehu zoznámia so svätým Albertom, ktorého zaujímala príroda, vesmír. Tento dar ďalej rozvíjal a stal sa z neho múdry a svätý človek. Aké dary sme dostali my a ako ich ďalej rozvíjať, aby sme sa stali svätými? Túto odpoveď spolu so svätým Albertom môžeme hľadať na strane 24.

 

Spolu s deťmi si možno zahrať divadlo – krátku scénku o svätom Martinovi, na ktorého si v novembri spomíname. Scenár čitatelia nájdu na strane 25 v príbehu Zvláštny sen. Rebrík si môžete objednať na eshope Vydavateľstva DON BOSCO www.donbosco.sk, cez stránku časopisu www.rebrik.sk alebo na telefónnom čísle 0910 777 587.

 

V sile Slova – komentáre k biblickým čítaniam nedieľ a sviatkov v liturgickom roku C

V týchto dňoch vydalo Vydavateľstvo DON BOSCO starostlivo pripravenú pomôcku na živú osobnú spoluprácu s Božím slovom, knižný titul s názvom V sile Slova. Kniha prináša komentáre k biblickým čítaniam nedieľ a sviatkov v liturgickom roku C doplnené o praktické podnety a citáty cirkevných otcov a svätých. Kniha má 480 strán, jej autorom je kňaz Marián Gavenda.

 

V rastúcom spoločenskom i cirkevnom chaose je to práve Božie slovo, ktoré nám aj dnes ponúka pevný základ, jasnú orientáciu a vždy novú životnú iskru. Táto kniha má pomáhať objavovať význam, hĺbku, krásu a súvisy jednotlivých slov a myšlienok evanjelia, no najmä ukázať, ako súvisí so životom čitateľa. Má mu pomôcť zachytiť a dať odpoveď na pozývajúci Boží hlas. Každý celok, teda konkrétna nedeľa či sviatok, sa skladá zo šiestich častí. Viac informácií nájdete tu: https://www.donbosco.sk/tovar/v-sile-slova-rok-c

 

Katarína Jantáková a Peter Novák, Vydavateľstvo DON BOSCO