Každý môže „vykvitnúť do motýľa!“ píše sestra Tina zo Šamorína

Táto veta sa „zadarila“ jednému žiakovi na náboženstve. Myslím, že vystihuje našu realitu. V tomto stojíme pri deckách, aby „vykvitli.“ Ako to vyzerá konkrétne v Šamoríne?

 

V škole na všetkých predmetoch druhého ročníka a vo všetkých ročníkoch predmetu náboženská výchova tri sestry naplno zaberáme. Aby sa deti mohli rozvinúť do krásy, ktorá je v niektorých ešte len skrytá, z iných vykúka a nás samé inšpiruje.

 

V stredisku Laura na stretkách, animátorskej príprave, gitarovom krúžku, na podujatiach aj prípravách na ne, pri neoficiálnych spontánnych stretnutiach, telefonátoch či videohovoroch, v spomienkach, snoch, odhodlaní, zdieľaní… sme tu spolu s mladými, po ich boku, a oni po našom.

 

V školeniach v rámci Ciest zrenia, v rozhovoroch, v plánovaniach. Ale aj v štúdiu, v práci, v modlitbe, v spoločných chvíľach, v úpravách v dome a na dvore. Každá svojím originálnym prínosom, každá svojou farbou (a nie je to len sivá) sme v procese smerujúcom „k motýľovi“.

 

Nie je to len sivá, lebo odvážne mladé ženy, ktoré náš život chcú spoznať zblízka, majú radi modrú, tyrkysovú, žltú, bielu, ružovú, červenú. Počas pobytu u nás rozlišujú, či ten motýľ, ktorého Boh už v nich vidí, má značku FMA.

 

Každý môže „vykvitnúť do motýľa“ svojho druhu, svojej originálnej krásy. Tak sme spolu na ceste, aby sme boli tým, čím sme, tým najlepším spôsobom.

 

Kristína Némethová